Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ιρλανδία - βίντεο: Δείτε πως μια Παραλία χάθηκε πριν από 12 χρόνια… & τώρα εμφανίστηκε πάλι

Επέστρεψε στη θέση της μετά από τριάντα χρόνια.......

Όταν οι δυνάμεις του Ατλαντικού επέστρεψαν μια αμμώδη παραλία - η οποία είχε εξαφανιστεί πάνω από 30 χρόνια πριν στο νησί Achill, που βρίσκεται- στα ανοικτά των ακτών της Ιρλανδίας,   το τουριστικό γραφείο του νησιού Co Mayo δεν μπορούσε να πιστέψει την καλή τύχη του.

 Όσο και αν ακούγεται περίεργο, η Ashleam Bay,  χάθηκε από το 2005. Σύμφωνα με τον Seán Molloy, κάτοικο της περιοχής, μια μεγάλη καταιγίδα καθάρισε την ακτή από βράχια και πέτρες και στη συνέχεια μία πιο δυνατή ολοκλήρωσε την καταστροφή και κάλυψε τα πάντα με ένα παχύ στρώμα άμμου. Ο τοπικός θρύλος λέει ότι η παραλία  Ashleam Bay επιστρέφει για μικρό χρονικό διάστημα κάθε επτά χρόνια, αλλά αυτή τη φορά έκανε περισσότερο καιρό.

Όλοι στο νησί του Achill είναι ενθουσιασμένοι που έχουν ξανά πίσω την αμμώδη παραλία τους παρόλο που κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό θα παραμείνει στη θέση της. Κάποιοι αποδίδουν το φαινόμενο στην αλλαγή του κλίματος, αλλά αυτός δεν είναι ο λόγος για τον οποίο η παραλία εξαφανίζεται.

Ο Δρ Kevin Lynch, γεωγράφος στο NUI Galway, δήλωσε στους Irish Times ότι αυτά τα περιστατικά είναι αποτέλεσμα της υδροδυναμικής και των ιζημάτων και οι μακροχρόνιες μελέτες έχουν αποκλείσει τυχόν επιπτώσεις από την αλλαγή του κλίματος.

«Η κατεύθυνση του ανέμου άλλαξε την υδροδυναμική του κόλπου , ενώ η διάβρωση σε ένα τμήμα της ακτής δημιούργησε την προσθήκη νέου ιζήματος, με αποτέλεσμα να χάνεται η παραλία», λέει εκείνος. Ανεξάρτητα από το τι προκαλεί την εξαφάνιση και την επανεμφάνιση της παραλίας, η εικόνα είναι που κάνει τη φύση τόσο συναρπαστική.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ