Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Ανθρωποκυνηγητό για τους δολοφόνους του γνωστού ποινικολόγου

Στον τόπο της δολοφονίας δεν βρέθηκε κάλυκας.

Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δραστών της εν ψυχρώ δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου το βράδυ της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου 2017 στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για δύο δράστες που είχαν προγραμματισμένο επαγγελματικό ραντεβού, είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους, μιλούσαν σπαστά ελληνικά και ζήτησαν να δουν κατ’ ιδίαν τον δικηγόρο. Σύμφωνα με την πρώτη εξέταση που έκανε ο ιατροδικαστής στο θύμα, φαίνεται ότι έχει δεχτεί μία μόνο σφαίρα στον θώρακα, ενώ σήμερα θα γίνει η νεκροτομή.

Στον τόπο της δολοφονίας δεν βρέθηκε κάλυκας, που σημαίνει πως χρησιμοποιήθηκε περίστροφο, ή οι δράστες ήταν τόσο ψύχραιμοι που μάζεψαν τον κάλυκα αμέσως μετά την δολοφονία.

Οι έρευνες στρέφονται στις υποθέσεις που χειριζόταν το θύμα, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό.

Ομόθυμη ήταν καταδίκη από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία και τον νομικό κόσμο της χώρας.

Την οδύνη και καταδίκη του για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, ζήτησε ο πρωθυπουργός. Τον αποτροπιασμό του για τη στυγνή δολοφονία εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Το αποτρόπαιο έγκλημα καταδίκασαν το προεδρείο της Βουλής και οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων.

Τη θλίψη και τον αποτροπιασμό του εκφράζει ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για την εν ψυχρώ δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του. Αναφέρει συγκεκριμένα:
«Η εν ψυχρώ δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό. Η εγκληματική αυτή ενέργεια που στρέφεται εναντίον ενός επιστήμονα, οικογενειάρχη, ασχολούμενου με τα κοινά, δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο, είναι απολύτως καταδικαστέα και η διαλεύκανσή της επιβεβλημένη. Τα θερμά συλλυπητήριά μου στη σύζυγο, τα παιδιά, τον αδελφό του και όλους του οικείους, καθώς και στο νομικό κόσμο που έχασε ένα καταξιωμένο μέλος του».

Επταήμερη αποχή ξεκινούν από σήμερα Παρασκευή οι δικηγόροι της Αθήνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ