Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Απίστευτο: Έκλεψαν τις απολιθωμένες πατημασιές ηλικίας 5,7 εκατ. χρόνων στην Κρήτη

Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες στην Κίσαμο.

Δύο εβδομάδες πέρασαν από την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων ερευνών για τις απολιθωμένες πατημασιές στον Τράχηλο της Κισάμου, σύμφωνα με τις οποίες πρόκειται για τα πρώτα ίχνη ανθρώπινης βάδισης ηλικίας 5,7 εκατομμυρίων ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, Τρίτη, ένας πολίτης πήγε στο σημείο όπου υπήρχαν οι απολιθωμένες πατημασιές προκειμένου να τις φωτογραφήσει, όπως αναφέρει το flashnews.gr

Όμως έκπληκτος διαπίστωσε πως στο σημείο υπήρχαν εμφανείς φθορές στο πέτρωμα με ίχνη τροχού, και είχαν αφαιρεθεί κάποια από τα απολιθώματα.

Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και σήμερα πήγαν στην Κίσαμο στελέχη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, ενώ με την αξιοποίηση παλαιότερων φωτογραφιών θα εξακριβωθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Σύμφωνα μάλιστα με την ιστοσελίδα sadentrepese.blogspot.gr, έχουν κλαπεί 8 από τα 40 αποτυπώματυα που ανακαλύφτηκαν ενώ η ίδια ιστοσελίδα τονίζει ότι κάμερες έχουν καταγράψει τον δράστη.

Όπως βλέπεται και στις φωτογραφίες,είναι εμφανές εξίσου ότι κάποιοι ζωγράφισαν πάνω στο συγκεκριμένο σημείο.

Να σημειώσουμε ότι επρόκειτο για μια πολύ σπουδαία ανακάλυψη, για την οποία έγινε λόγος στα περισσότερα ΜΜΕ στην Ελλάδα αλλά και σε πολλά διεθνή μέσα, ειδησεογραφικά και επιστημονικά.

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ sadentrepese.blogspot.gr)

Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείς πως ήταν αρχικά 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ