Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Άδωνις: Σκέψεις για μετατάξεις 6.000 γιατρών από το ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο μετάταξης 6.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ ο Αδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με δηλώσεις του στον Βήμα της Κυριακής

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο μετάταξης 6.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ ο Αδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με δηλώσεις του.Όπως αναφέρει ο υπουργός Υγείας στο «Βήμα της Κυριακής», πολλοί ειδικοί, Έλληνες και ξένοι, που συμβουλεύουν την κυβέρνηση, προτείνουν να μην συνεχίσει ο ΕΟΠΥΥ να παρέχει υπηρεσίες Υγείας και να παραμείνει ως ασφαλιστικός οργανισμός που «αγοράζει» υπηρεσίες υγείας.
Αν και ο κ. Γεωργιάδης υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα από τα πολλά σενάρια που έχουν κατατεθεί για την εξυγίανση του Οργανισμού και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, σημειώνει πως «αυτή τη συζήτηση θα την κάνουμε χωρίς ταμπού, όσο και αν κάποιοι είναι βέβαιο ότι θα ενοχληθούν».
Υπογραμμίζει πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να λάβουμε καμία απόφαση που θα οδηγούσε 6000 γιατρούς σε απόλυση» και στην ερώτηση αν θα μεταταχθούν στο ΕΣΥ δηλώνει πως «όταν ξεκινήσει αυτή η συζήτηση (για το ρόλο του ΕΟΠΥΥ) θα ολοκληρωθεί και θα θα δούμε...».
Τονίζει τέλος ότι το υπουργείο Υγείας θα έχει σημαντική συμμετοχή και στο δεύτερο κύμα κινητικότητας, που θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ