Μόλις 15' για το απόλυτο καλοκαιρινό γουακαμόλε - το παρουσιάζει στο βίντεο ο Άκης Πετρετζίκης

 

ΥΛΙΚΑ

1 αβοκάντο ώριμο (350 γρ.)

ξύσμα και χυμό από 2 lime

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

½ σκ. σκόρδο

½ κρεμμύδι

1 ντομάτα μικρή

1 κ.σ. κόλιανδρο

1 κ.σ. δυόσμο

Για το σερβίρισμα

nachos

φύλλα κόλιανδρου

1 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε το αβοκάντο κομμένο σε μικρά κυβάκια, το ξύσμα και τον από τα lime, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Πιέζουμε με ένα πιρούνι μέχρι να πάρει το μείγμα διαφορετικές υφές. Θέλουμε το αβοκάντο να έχει μικρά και μεγάλα κομμάτια.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα, τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια, τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο και τον δυόσμο ψιλοκομμένο.

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Σερβίρουμε με τα nachos, φρέσκα φύλλα κόλιανδρου και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

 

WHO IS WHO

 

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ