Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου για τον σεισμό στη Κω

Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος από το σεισμό στη Κω.

Αναλυτική ενημέρωση από τον δήμαρχο της Κω είχε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τα θύματα του σεισμού που έπληξε το νησί, καθώς και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Ο δήμαρχος της Κω  ενημέρωσε εκτενώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και ιδίως για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο λιμάνι και στον Μητροπολιτικό Ναό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε τον κ. Κυρίτση ότι οι υπηρεσίες της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, βρίσκονται στην διάθεσή του καθώς και στην διάθεση των αρμόδιων αρχών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης, εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στους οικείους των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό στην Κω και ευχήθηκε  ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. «Είμαστε όλοι στον πλευρό των κατοίκων της Κω, που δοκιμάζονται από τον σεισμό» δήλωσε ο κ.Βούτσης όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η σκέψη μας είναι στην περιοχή και στους δοκιμαζόμενους πολίτες» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης  ο οποιος έδωσε εντολή άμεσα να αναχωρήσει κλιμάκιο του κόμματος για την Κω. Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την αναβολή της συζήτησης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σε ότι αφορά την εμπλοκή του  υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου στην υπόθεση  του «Noor One». 

Για τον σεισμό στην Κω  ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει ότι :

Η σκέψη μας είναι στους νησιώτες μας στην Κω και τα άλλα νησιά. Ελπίζω το κράτος να ανταποκριθεί και να βοηθήσει άμεσα και αποτελεσματικά,

«Με το φως της ημέρας φάνηκε ότι οι ζημιές στο λιμάνι της Κω δεν είναι μεγάλες. Μην αναβάλλετε τις διακοπές σας στην υπέροχη γη του Ιπποκράτη» προσθέτει ο Στ. Θεοδωράκης.

Κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποτελούμενο από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινό (βουλευτή Δωδεκανήσου)και τον αρμόδιο τομεάρχη της ΚΟ  Γιάννη Μανιάτη, μεταβαίνει στην Κω προκειμένου να συμβάλει  με κάθε τρόπο στα άμεσα μέτρα ανακούφισης των κατοίκων και στην αποκατάσταση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στο νησί, όπως δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε με τον δήμαρχο της Κω Γιώργο Κυρίτση, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τον σεισμό και του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη εκφράζει  τα συλλυπητήρια της προς τις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται στους τραυματίες γρήγορη ανάρρωση.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, υπό τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, αποφασίστηκε η ενίσχυση της κρυπτογραφικής υπηρεσίας του ΥΠΕΞ που συνδράμει τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων και η μετάβαση στη Κω του Γενικού Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού Μιχάλη Κόκκινου, που θα συνδράμει το κυβερνητικό κλιμάκιο που ήδη βρίσκεται στο νησί.

Σε κινητοποίηση βρίσκονται, τέλος, η πρεσβεία μας στην ‘Αγκυρα και οι προξενικές Αρχές της Ελλάδας στην Τουρκία για την περίπτωση που χρειαστεί παροχή προξενικής αρωγής σε Έλληνες υπηκόους που βρίσκονται στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ