Βαρουφάκης: Είχα παρουσιάσει το σύστημα παράλληλων πληρωμών από το 2013 – Τότε όλοι συμφωνούσαν

Στην αποκάλυψη πως είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά, το σύστημα παράλληλων πληρωμών για το οποίο σήμερα εγκαλείται από την αντιπολίτευση, το 2013, προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σημείωσε μάλιστα πως το σχέδιο του ζητήθηκε και εγγράφως, ενώ ήταν σύμφωνα πάντα με τον ίδιο ο λόγος για τον οποίο του προτάθηκε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Γιάνης Βαρουφάκης, σημείωσε «Παρουσίασα την κεντρική ιδέα στο γραφείο του Τσίπρα (στην Κουμουνδούρου), και ήταν παρόντες ο Τσακαλώτος, ο Δραγασάκης και ο Σταθάκης… Η αντίδραση ήταν πολύ θετική, όπως είναι πάντα θετική, γιατί είναι πολύ καλή ιδέα».

«Εκείνο το βράδυ στο διαμέρισμα του Αλέξη, το σχέδιο έγινε απολύτως αποδεκτό, απ’ όλους, στο βαθμό να μού το ζητήσουν και εγγράφως… τους έστειλα δεκασέλιδο έγγραφο με τις τεχνικές προδιαγραφές του συστήματος» Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ανέφερε ακόμα πως παρόντες σε εκείνη την συνάντηση ήταν και ο Νίκος Παππάς και ο Γιάννης Δραγασάκης. Όσο για το αν θα υπήρχε ενημέρωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, απαντά «Όχι, δεν θα ενημέρωνα τον Στουρνάρα, σε καμία των περιπτώσεων δεν τον αφορά, το υπουργείο Οικονομικών θα το έκανε αυτό (το σχέδιο)».

Όσο για το υπουργικό συμβούλιο που έγινε μετά το δημοψήφισμα, ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι έθεσε βέτο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, με όλους σχεδόν τους υπουργούς να τάσσονται κατά του σχεδίου του. «Ο Δραγασάκης έθεσε βέτο, δύο μειοψηφήσαμε». Όταν πιέστηκε να απαντήσει σχετικά με το ποιος ήταν ο δεύτερος υπουργός, σημείωσε πως «Προφανώς δεν μειοψήφησε ο πρωθυπουργός». Για το αν δέχεται να απαντήσει σε εξεταστική επιτροπή για την διαπραγμάτευση του 2015, απάντησε χαριτολογώντας πως είναι έτοιμος να καταθέσει σε Ειδικό Δικαστήριο, σε στρατιωτικό δικαστήριο ή και σε ορχήστρα θεάτρου. «Εγώ θα είμαι εκεί, εσείς θα είστε; Κοτάτε να έρθετε;»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ