Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Στ. Πιτσιόρλας: Tο παγκόσμιο εμπόριο θα περνά από την χώρα μας με 2 κολοσσούς σε Πειραιά & Θεσσαλονίκη

Για το τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την Ελλάδα και την ανάγκη αυτό να αξιοποιηθεί, μίλης ο Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στην εφημερίδα “Πελοπόννησος” στο περιθώριο του 5ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου, που οργανώνεται στην Πάτρα, δήλωσε “Είναι η στιγμή που πρέπει συζητήσουμε την αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας. Πρέπει να προσπαθήσουμε να σχεδιάσουμε σοβαρά τα επόμενα χρόνια της πατρίδας μας».

Αναφερόμενος στην ανάγκη εκπόνησης της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι αισθάνεται ντροπή να είναι αυτή η υποχρέωση, μνημονιακή υποχρέωση: «Δεν κατηγορώ κανέναν ειδικά, όλους μας αφορά και το πολιτικό σύστημα της χώρας» σημείωσε. «Πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολύ παραπάνω από αυτό».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πιτσιόρλας επισήμανε πως θα πρέπει «ήρεμα και νηφάλια, χωρίς ιδεολογικές προκλήσεις και με συνεννόηση παραγόντων, να φτιάξουμε ένα σχέδιο που θα αποδώσει γρήγορα. Η Ελλάδα έχει λίγα χρόνια μπροστά της για να κατοχυρώσει θέση στην Ευρώπη και την περιοχή, για αυτό πρέπει να διαμορφώσουμε στρατηγική. Μπορούμε και είμαστε σε φάση που πρέπει αφήσουμε πίσω διαφορές και να δημιουργήσουμε ένα εθνικό σχέδιο. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, παρά τα προβλήματα, να προχωρήσει. Δεν έχει και άλλη επιλογή».

Αναφερόμενος στην επένδυση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, ο κ. Πιτσιόρλας υπογράμμισε ότι «μετά την επένδυση της κινεζικής εταιρίας η Ελλάδα έχει αλλάξει θέση στον παγκόσμιο χάρτη» και πρόσθεσε: «Έχουν αλλάξει τα πάντα. Μάλιστα, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και εγκατασταθεί ο νέος διαχειριστής στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θα έχουμε κάνει ένα ακόμα βήμα. Αυτό σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου εμπορίου θα περνά από την χώρα μας. Είναι δύο παγκόσμιοι κολοσσοί στη διαμετακόμιση».

Σχετικά με τη χρηματοδότηση ο κ. Πιτσιόρλας επεσήμανε ότι «δεν μπορούμε να περιμένουμε μόνο από τα προγράμματα» και πρόσθεσε: «Έχουμε μια έννοια συκοφαντημένη που πρέπει να αποκαταστήσουμε, δηλαδή την έννοια συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Συνδυάζοντας λοιπόν τα κρατικά και κοινοτικά κονδύλια με ιδιωτικά κεφάλαια, μπορούμε να κάνουμε μεγάλες επενδύσεις».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ