Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Έπιναν το απεριτίφ τους όταν... Συνέλαβαν "παρέα" Ελλήνων & ξένων με 200 κιλά κοκαΐνη σε πακέτα & σκάφη

Πολλοί οι κατηγορούμενοι για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων Έλληνες που είχαν αρχικά θεωρηθεί ταξιδιώτες αναψυχής σε παραλία του νομού Λαντ. 

Η Γαλλική αστυνομία τους προσήγαγε στις 20 Ιουνίου αφού βρήκαν στην κατοχή τους 1,7 τόνο κοκαΐνης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Μπορντό.

Ο συναγερμός είχε δοθεί τα χαράματα της 20ης Ιουνίου, από έναν περαστικό ψαρά: «άτομα φαίνονταν να έχουν εξοκείλει στην παράλια του Μιμιζάν» (Λαντ) με το φουσκωτό τους, θύμισε η εισαγγελέας του Μπορντό Μαρί-Μαντλέν Αλιό, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι χωροφύλακες που έσπευσαν να τους βοηθήσουν, πήραν απλώς τα ονόματα των επτά ανδρών, καθώς και τις διευθύνσεις τους.

Η υπόθεση θα έμενε εκεί αν, γύρω στο μεσημέρι, πράκτορες του Εθνικού Γραφείου Θήρας και Άγριας Πανίδας (ONCFS) δεν είχαν παραξενευτεί από τη περίεργη συμπεριφορά πολλών ανδρών στην ίδια αυτή παραλία του Μιμιζάν: ξεφόρτωναν μεγάλα λευκά πακέτα από το σκάφος και τα τοποθετούσαν κάτω από έναν μουσαμά.

Οι τέσσερις πράκτορες του ONCFS, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνοδευόμενοι από χωροφύλακες του Μιμιζάν που είχαν ενημερωθεί από τους ίδιους, επενέβησαν τότε και ανακάλυψαν περίπου 35 δέματα που περιείχαν συνολικά 1,5 τόνο κοκαΐνη.
Κατασχέθηκαν τα φουσκωτά, καθώς και τρία οχήματα παντός εδάφους στα οποία βρέθηκαν 10.000 ευρώ σε μετρητά και ένα δορυφορικό τηλέφωνο.

Αφού έκαναν τη σύνδεση με το δήθεν ναυάγιο του πρωινού, αστυνομικοί και χωροφύλακες κατευθύνθηκαν στη συνέχεια γρήγορα προς ένα σπίτι στο Εσκούρς (Λαντ), σε απόσταση είκοσι χιλιομέτρων από το σημείο, στη διεύθυνση που είχαν αναφέρει οι «τουρίστες».

Βρήκαν εκεί τέσσερις άνδρες που έπαιρναν το απεριτίφ τους και είχαν στην κατοχή τους 200 κιλά κοκαΐνη, μετρητά και προϊόντα επεξεργασίας του ναρκωτικού.
Ηλικίας από 25 έως 30 ετών, οι ένδεκα άνδρες --Έλληνες, ένας Μολδαβός και ένας Ιρακινός κάτοικος Ελλάδας, καθώς και ένας Ισπανός-- κινδυνεύουν με ποινές κάθειρξης έως 30 ετών για κατοχή και εισαγωγή κοκαΐνης (η αξία μεταπώλησης της οποίας υπολογίζεται από 150 έως 170 εκατομμύρια ευρώ) από οργανωμένη συμμορία και σύσταση συμμορίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ