Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Handelsblatt: Ελπίδα για το ελληνικό χρέος η πρόταση του Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν

Η γερμανική κυβέρνηση βλέπει με σκεπτικισμό και αυτή την πρόταση.

Το ΔΝΤ δεν είναι διατεθειμένο να υποχωρήσει στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, ενώ η μόνη ελπίδα του Αλέξη Τσίπρα είναι μία άλλη πρόταση, διατυπωμένη από τον Εμανουέλ Μακρόν και τον υπουργό Οικονομίας του, Μπρούνο Λεμέρ, όπως γράφει η Handelsblatt.

Το Παρίσι, σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας, πρότεινε οι ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους να συνδεθούν με την ανάπτυξη της οικονομίας.

Αν η Αθήνα τα πηγαίνει καλά οικονομικά, το χρέος θα αποπληρώνεται κανονικά.

Αν όχι, τότε θα επιμηκύνονται οι προθεσμίες αποπληρωμής. Ομως, συνεχίζει η Handelsblatt, η γερμανική κυβέρνηση βλέπει με σκεπτικισμό και αυτή την πρόταση.

Το δημοσίευμα επικεντρώνεται στις προσπάθειες που κάνουν οι ευρωπαϊκοί Θεσμοί, προκειμένου να πειστεί το ΔΝΤ να βελτιώσει τις προβλέψεις του για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και κατά συνέπεια να μειωθεί και η ανάγκη για μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Μάλιστα, η εφημερίδα, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, επικαλείται έγγραφο της Κομισιόν που προβλέπει τρόπους για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση ευρωπαϊκών πόρων από την Αθήνα, καλύτερη πρόσβαση της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ταμεία και μεγαλύτερη δραστηριοποίηση επενδυτικών τραπεζών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ