Η Κρήτη σήμερα αποχαιρετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη - Σε λαϊκό προσκύνημα στα Χανιά η σορός του (Φωτό - Βίντεο)

Από χτες το βράδυ ο ιερός ναός της Αγίας Μαγδαληνής έχει γεμίσει με κόσμο που αποχαιρετούν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Η σορός τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα, μέχρι την  Πέμπτη στις 13.30 όταν και θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, ενώ στις 15.00 θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία.

Μέχρι στιγμής οι πολίτες που έχουν περάσει από την Αγία Μαγδαληνή για να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα είναι χιλιάδες.

Οι πολίτες, περνούν από την εκκλησία, ανάβουν ένα κερί και γράφουν τα μηνύματά τους σε βιβλίο που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο της εκκλησίας. Μετά, εισέρχονται στην εκκλησία για να συλλυπηθούν τους συγγενείς.

Η ταφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα γίνει στις 17:00, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ Χανίων.

Να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 6 Μαΐου 2012.

Οι Βρακοφόροι υποδέχθηκαν τη σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στα Χανιά το βράδυ της Τετάρτης

Λίγο  μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης το C-130 που μετέφερε την σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έφτασε στην 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά. Εκεί τον υποδέχθηκε άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης με μαυροφορεμένες γυναίκες που κρατούσαν μπουκέτα με λουλούδια.

Όπως αναφέρει το Creta Post. στο C-130 επέβαιναν, συνοδεύοντας την σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη,μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της ΝΔ και γιος του, Κυριάκος Μητσοτάκης,  και ο εγγονός του Κώστας Μπακογιάννης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ