Θαυμάσια πράσινη σαλάτα με χταπόδι και dressing από μουστάρδα και φουντούκι μας προτείνει ο Αλέξανδρος Παπανδρέου

Ποιός είπε οτι οι σαλάτες δεν είναι νόστιμες; Ακολούθησε τα βήματα του σεφ και φτιάξε αυτήν την πεντανόστιμη πράσινη σαλάτα με χταποδάκι!

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια χταπόδι μόνο πλοκάμια

1 φύλλο δάφνης

2 κουταλιές ελαιόλαδο

300 γραμμάρια πράσινη σαλάτα

300 γραμμάρια κόκκινη λόλα

200 γραμμάρια baby ρόκα

200 γραμμάρια baby σπανάκι

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Για το dressing:

200 ml ελαιόλαδο

70 ml λεμόνι

1 κουταλιά μουστάρδα

1 κουταλιά μέλι

40 γραμμάρια φουντούκια

Αλάτι 

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Αλέξανδρο Παπανδρέου και το alexandrospapandreou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, την μουστάρδα, το μέλι, τα φουντούκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
  • Τοποθετείτε τα πλοκάμια του χταποδιού σε μια κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό και την δάφνη και βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Αφήνετε το χταπόδι να σιγοβράσει 1-1½ ώρα και όταν είναι έτοιμο το σουρώνετε και το αφήνετε να κρυώσει.
  • Κόβετε τα πλοκάμια του χταποδιού στην μέση κατά μήκος και μετά σε κομμάτια μήκους 2-3 εκατοστών και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Τοποθετείτε ένα ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και περνάτε τα κομμένα πλοκάμια να πάρουν χρώμα και άρωμα.
  • Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλες τις πρασινάδες κομμένες  σε μικρά κομμάτια με τα χέρια σας μαζί με τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.
  • Περιχύνετε την σαλάτα με το dressing, προσθέτετε το χταπόδι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

 

Who is Who

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Αποφοίτησε από την Ecole Ferrandi-Paris, απ΄ όπου πήρε δίπλωμα chef και διεύθυνσης ξενοδοχείου και εστιατορίου.

Συνέχισε τις σπουδές για άλλα δύο χρόνια στο Ecole de la Chambre de Commerce et d’ Industrie de Paris, αποκτώντας το δίπλωμα της Ecole Superieure de Cuisine Francaise.

Η αγάπη του για τη μαγειρική τον οδήγησε στο Johnson & Wales University στις ΗΠΑ ως καθηγητή γαλλικής κουζίνας τα πρωινά και ως μαθητή για food styling τα απογεύματα.

Έχει δουλέψει σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το The Connaught (Λονδίνο) και το Plaza Athénée (Παρίσι).

Τέσσερα χρόνια συνεργάστηκε με την εκπομπή του MEGA "Σαν στο σπίτι σας" ενώ από το Μάιο του 2012 παρουσίαζε, μαζί με τον ηθοποιό, παρουσιαστή και σεναριογράφο, Γιώργο Καπουτζίδη, την εκπομπή «Παρέα στην Κουζίνα». Άλλες δραστηριότητες συμπεριλαμβάνουν αρθρογραφία για την ιστοσελίδα γαστρονόμος online καθώς επίσης και παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ