Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 Γιατί η Μαρίν Λεπέν παραιτήθηκε από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Η αποφασή της όμως αυτή εκτιμάται πως γίνεται με σκοπό την προσέλκυση περισσότερων ψηφοφόρων, στην αναμέτρηση της 7ης Μαΐου. 

Η ηγέτιδα της ακροδεξιάς στη Γαλλία, Μαρίν Λεπέν, ανακοίνωσε χτες το βράδυ ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου, εν όψει της αναμέτρησής της με τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών στις 7 Μαΐου.

«Νομίζω ότι πλησιάζουμε σε μια αποφασιστική στιγμή.

Πάντα θεωρούσα ότι ο πρόεδρος είναι ο πρόεδρος όλων των Γάλλων και ότι πρέπει να συνενώνει όλους τους Γάλλους. Αυτό είναι μια πεποίθησή μου, αλλά είναι απαραίτητο να περάσουμε από λόγια στις πράξεις. Γι' αυτό αποχωρώ από την προεδρία του Εθνικού Μετώπου» δήλωσε η Λεπέν στο δίκτυο France 2.

Δεν είναι απολύτως σαφές εάν η απόφαση της ηγέτιδας του Εθνικού Μετώπου είναι μόνιμη ή προσωρινή, αν και η δήλωση της παραπέμπει περισσότερο σε προεκλογική άδεια από τα ηνία του κόμματος.

Η αποφασή της όμως αυτή εκτιμάται πως γίνεται με σκοπό την προσέλκυση περισσότερων ψηφοφόρων, κυρίως δεξιάς προέλευσης, στην αναμέτρηση της 7ης Μαΐου.

«Θα είμαι πάνω από παρατάξεις» δήλωσε η ίδια.

Οι δημοσκοπήσεις μετά τις κάλπες της Κυριακής δείχνουν ότι η 48χρονη Λεπέν θα χάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών από τον 39χρονο κεντρώο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστά της τάξεως του 60% - 65%. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ