Ο Mr Starbucks χτυπάει τον Τραμπ στην "καρδιά": ‘’θα προσλάβω 10.000 πρόσφυγες’’

O CEO της Starbucks σχεδιάζει να προσλάβει σε βάθος 5ετίας 10.000 πρόσφυγες

Ο Howard Schultz, δήλωσε ότι ότι υποδέχεται «με βαριά καρδιά» το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ για τους πρόσφυγες.

Το διάταγμα Τραμπ προβλέπει αναστολή της αποδοχής προσφύγων στις ΗΠΑ για 120 ημέρες και την απαγόρευση εισόδου πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες για 90 ημέρες. Το διάταγμα έχει γίνει στόχος κριτικής από συμμάχους των ΗΠΑ, όπως η Γερμανία και ο Καναδάς.
Στη συνέχεια είπε ότι η εταιρεία του σχεδιάζει να προσλάβει 10.000 πρόσφυγες σε ορίζοντα πενταετίας σε όλο τον κόσμο.

Η Starbucks βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τους υπαλλήλους που επηρεάζονται από την απαγόρευση Τραμπ και θα κάνει «ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να τους υποστηρίξει και τους βοηθήσει αυτή την ταραγμένη περίοδο», ανέφερε ο Schultz, για να προσθέσει ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο COO, Kevin Johnson, που φέτος αναμένεται να αναλάβει δ/νων σύμβουλος, θα αρχίσουν να επικοινωνούν πιο συχνά με τους εργαζομένους.

Παράλληλα, ο Schultz ανέφερε πως υποστηρίζει θερμά το πρόγραμμα με την ονομασία «Dreamers» που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά - μετανάστες που φτάνουν στις ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά την πρωτοβουλία Τρανπ να χτίσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό αλλά και να επιβάλει φόρο 20% στις μεξικανικές εισαγωγές, ο Schultz έγραψε ότι η εταιρεία «θα βοηθήσει και θα υποστηρίξει τους πελάτες της από το Μεξικό, τους συνεργάτες και τις οικογένειές τους, την ώρα που εξετάζουν τι αντίκτυπο θα έχει στις δουλειές τους άλλα και στην εμπιστοσύνη τους προς τους Αμερικανούς οι εμπορικέ κυρώσεις, οι μεταναστευτικοί περιορισμοί και οι φόροι. «Η Starbucks θα συνεχίσει να επενδύει στο Μεξικό», έγραψε χαρακτηριστικά.

«Ζούμε σε μια άνευ προηγουμένου εποχή. Γινόμαστε μάρτυρες της αμφισβήτησης του αμερικανικού ονείρου», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ