Βρετανία: Ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για Brexit αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο

Την έγκριση του βρετανικού Κοινοβουλίου πρέπει να λάβει η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, προκειμένου να ξεκινήσει τις διαδικασίες εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε., σύμφωνα με όσα αποφάσισε το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου.
 

Η σχετική απόφαση ισοδυναμεί με «ήττα» για τη βρετανική κυβέρνηση, η οποία είχε ταχθεί εναντίον της ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο. Πλέον, για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50, απαιτείται η έγκριση των Βρετανών βουλευτών, γεγονός το οποίο περιπλέκει περαιτέρω τις διαδικασίες εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

 

Απογοήτευση για την κυβέρνηση Μέι
«Προφανώς η κυβέρνηση είναι απογοητευμένη με την έκβαση της υπόθεσης, αλλά παράλληλα, είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί την απόφαση και θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να την εφαρμόσει» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Μεγάλης Βρετανίας Τζέρεμι Ράιτ.

Το αντιπολιτευόμενο, κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα, σε μία πρώτη αντίδραση, ανέφερε ότι «δεν σκοπεύει να εμποδίσει τη διαδικασία ενεργοποίησης του Άρθρου 50, σεβόμενο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τη θέληση του βρετανικού λαού».

Το βρετανικό νόμισμα, στον απόηχο των εξελίξεων, υποχωρεί κατά 0,3% στα 1,2494 δολάρια ΗΠΑ.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ