Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Ι. Καλλιάνος: Πυκνό χιόνι στα βόρεια & κεντρικά από απόψε – Νέο κύμα κακοκαιρίας

 

Από απόψε το βράδυ αναμένεται να σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της αλλά και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης ενώ σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Στις υπόλοιπες περιοχές του Ιονίου, της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και του κεντρικού και βορείου Αιγαίου θα εκδηλώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Αναλυτικά η πρόβλεψή του μετεωρολόγου Ιωάννη Καλλιάνου:

Από το βράδυ της Τετάρτης και προς τα μεσάνυχτα σήμερα θα ενταθούν οι χιονοπτώσεις στην Θεσσαλία, την Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία. Θα χιονίσει πολύ πυκνά κατά περιόδους στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, ειδικά μετά τα μεσάνυχτα. Ενδεικτικά σας αναφέρω τα υψόμετρα :  

•    Ήπειρος : Από τα 450-500 μέτρα (οριακή η χιονόπτωση για την πόλη των Ιωαννίνων, πιθανότητες -πραγματικά- 50%-50%)
•     Θεσσαλία : Τοπικά από το 150-200 μέτρα και υψηλότερα. Οριακή η κατάσταση για χιονόπτωση σε Τρίκαλα και Καρδίτσα. Ακόμη πιο λίγες οι πιθανότητες για την πόλη της Λάρισας, εκτιμώ 25% χιονόπτωση και 75% χιονόνερο ή βροχή κατά διαστήματα.
•     Δυτική Μακεδονία : Από τα 450-500 μέτρα σχεδόν παντού. Άρα στο παιχνίδι των χιονοπτώσεων μπαίνουν σχεδόν όλες οι μεγάλες πόλεις του διαμερίσματος.

Μετά τα μεσάνυχτα και προς το ξημέρωμα της Πέμπτης, οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν σταδιακά στις περισσότερες περιοχές και θα συνεχιστούν (πυκνές κατά τόπους) στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και μέχρι τη Θράκη.
Ενδεικτικά υψόμετρα χιονοπτώσεων:

•    Κεντρική Μακεδονία : Από τα 150-200 μέτρα και υψηλότερα σχεδόν στις περισσότερες περιοχές αναμένονται χιονοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα επίπεδα χιονοπτώσεων θα πέφτουν (σε τοπικό επίπεδο) στα 70-100 μέτρα ή και ακόμη πιο ΤΟΠΙΚΑ μέχρι και τα πεδινά (όχι γενικευμένες χιονοπτώσεις σε όλα τα πεδινά).
•    Θεσσαλονίκη
 
Χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στη Θεσσαλονίκη από τα 100-130 μέτρα και υψηλότερα. Πρόσκαιρα ίσως να έχουμε και εκπλήξεις. Δεν το θεωρώ και πολύ πιθανό, μακάρι να έρθει όμως. Πιθανότατα ισχυρό χιονόνερο θα εκδηλώνεται κατά τη διάρκεια της Πέμπτης. Οι θερμοκρασίες θα είναι οριακές. Με ένα βαθμό υψηλότερη θερμοκρασία θα εκδηλώνεται βροχή, με ένα βαθμό χαμηλότερη (από την αναμενόμενη των προγνωστικών στοιχείων) θα εκδηλώνονται τοπικές χιονοπτώσεις. Πάντως υπάρχει μια πιθανότητα στη Θεσσαλονίκη, μέσα σε λίγες ώρες, να δείτε χιόνι, χιονόνερο και βροχή. Στο νήμα δηλαδή...

•     Ανατολική Μακεδονία - Θράκη : Μέσα στην Πέμπτη σχεδόν παντού από τα 130-150 μέτρα, ενώ από τα ανατολικά τμήματα των νομών Καβάλας και Δράμας μέχρι και το νομό Έβρου (συμπεριλαμβανομένων δηλαδή των νομών Ξάνθης και Ροδόπης) θα χιονίζει κατά διαστήματα μέχρι και τα πεδινά, πιθανώς και τα παραθαλάσσια τμήματα.

Από αργά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και προς το ξημέρωμα της Παρασκευής οι χιονοπτώσεις θα έχουν σταματήσει σχεδόν παντού. Αυτό θα είναι και το «τελευταίο αντίο» της συγκεκριμένης κακοκαιρίας.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ