Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Σβήστε την μελαγχολία της Δευτέρας με ένα πεντανόστιμο μανιταρόψωμο του Άκη Πετρετζίκη

Μια τέλεια συνταγή που θα σας ξετρελάνει... 

Συστατικά
350 γρ. μανιτάρια σε φέτες
2 κ.γ. (10 κλωνάρια) θυμάρι φρέσκο ή ξερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο για σοτάρισμα
150 γρ. μπέικον σε κύβους
2 αυγά ελαφριά χτυπημένα
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 - 3 κλαράκια ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο ή μαϊντανό
250 γρ. γάλα
350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
4 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
150 γρ. ξερά σύκα κομμένα σε κυβάκια
2 πρέζες αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C στον αέρα.
Αλευροβουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 22 εκ. με τρύπα στη μέση και την αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μισά μανιτάρια μαζί με το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφαιρούμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι.
Προσθέτουμε τη δεύτερη κουταλιά λάδι και τα υπόλοιπα μανιτάρια στο τηγάνι, αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρουμε και αυτά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε μαζί με τα πρώτα στο σουρωτήτι.
Σκουπίζουμε το τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανιστό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μαζί με τα μανιτάρια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά με το βούτυρο, το δεντρολίβανο και το γάλα με ένα σύρμα χειρός και το αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με 2 πρέζες αλάτι και το μπέικιν και τα περνάμε από σίτα.
Προσθέτουμε σε αυτό, το μείγμα με τα μανιτάρια, το μπέικον, το τυρί και τα ξερά σύκα και ανακατεύουμε καλά για να "αλευρωθούν" καλά τα υλικά μας.
Προσθέτουμε τα στερεά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα.
Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 30 λεπτά ή όταν τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέικ να βγαίνει καθαρό.
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ