Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

WSJ: 3,7 εκατ. άνθρωποι εργάζονται αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα από τα 11 εκατ


Λιγότερο από 4 εκατομμύρια εργάζονται αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal μόλις 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται στην Ελλάδα σε έναν πληθυσμό 11 εκατομμυρίων κατοίκων.

Τα οικονομικά των ελληνικών νοικοκυριών, που για αρκετά χρόνια κατάφερναν να επιβιώνουν λόγω των στενών δεσμών των οικογενειών και των αποταμιεύσεών τους, επιδεινώνονται διαρκώς. Σήμερα, αποτελούν το σκηνικό για μια επικείμενη αναμέτρηση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της.

Σύμφωνα με τη WSJ, η ελληνική κυβέρνηση, έχοντας επίγνωση της εξάντλησης των ψηφοφόρων, είναι αποφασισμένη να μη νομοθετήσει ένα πολυετές πακέτο περικοπών στις συνάξεις και αυξήσεων στους φόρους εισοδήματος, κάτι που το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι είναι ο μόνος τρόπος για να καταφέρει η Ελλάδα να πετύχει τους στόχους.

Το ΔΝΤ λέει πως δεν μπορεί να συμμετέχει στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας χωρίς ένα τέτοιο πακέτο ή -εναλλακτικά- χωρίς μεγάλη ελάφρυνση χρέους από τους ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας. Η Γερμανία λέει ότι το ΔΝΤ πρέπει να συμμετέχει, αλλά ο χρόνος δεν είναι ο κατάλληλος για ελάφρυνση χρέους.

Οι νέοι φόροι που άρχισαν να ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου «πνίγουν» ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά. Οι οικονομολόγοι τονίζουν ότι οι υψηλότεροι φόροι θα συμβάλουν στην αύξηση των απλήρωτων φόρων.
Όπως παρατηρεί το δημοσίευμα, επικαλούμενο έρευνα του 2016, τρεις στους τέσσερις Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους στην ώρα τους.

Οι οικογένειες στην Ελλάδα συχνά στηρίζονται στις συντάξεις των παππούδων. Επιπλέον περικοπές σε αυτές μπορεί να τερματίσουν τις ελπίδες για μια επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη.
Η ανεργία στη χώρα είναι διπλάσια από τον μέσο όρο της ευρωζώνης και περίπου το 74% των ανέργων είναι χωρίς δουλειά για περισσότερο από έναν χρόνο, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνουν κάποια βοήθεια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ