Τραγικός επίλογος στο θρίλερ με τον Έλληνα πρέσβη Κυριάκο Αμοιρίδη - Βρέθηκε απανθρακωμένο το πτώμα του

Τραγική ήταν η κατάληξη στην αναζήτηση του Έλληνα πρέσβη στην Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος είχε εξαφανιστεί εδώ και 3 ημέρες.

Οι αστυνομικές Αρχές της Βραζιλίας ανακοίναν ότι εντόπισαν το πτώμα του ΚυριαΑμοιρίδη απανθρακωμένο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου.

Η αστυνομία δεν έδωσε, προς το παρόν, περισσότερες πληροφορίες για το πώς κατέληξε εκεί ο Έλληνας πρέσβης. Ωστόσο, εξαρχής υπήρχε έντονη υποψία πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, καθώς την αναζήτησή του είχε αναλάβει η υπηρεσία ανθρωποκτονιών του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης αστυνομίας μιλώντας σε βραζιλιάνικη εφημερίδα είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Μπραζίλια να έχει πέσει θύμα απαγωγής. 

Ο 59χρονος διπλωμάτης διετέλεσε πρόξενος στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπηρετεί πρέσβης στη Βραζιλία από τον Ιανουάριο του 2015.

Ο Κυρίακος Αμοιρίδης είχε εξαφανιστεί εδώ και τρεις ημέρες. Αξιωματούχος ανέφερε πως επικοινώνησε μέσω γραπτών μηνυμάτων με τον πρέσβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, επισημαίνοντας πως «δεν ήταν βέβαιος ότι ήταν ο ίδιος που απαντούσε στα μηνύματα». Η σύζυγός του είχε δηλώσει την εξαφάνισή του στην αστυνομία αφού δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ