Μια Χριστουγεννιάτικη τάρτα με cranberries δημιουργεί ο Δημήτρης Σκαρμούτσος

Ένα υπέροχο γλυκό για τις γιορτινές ημέρες.

Υλικά

2 1/2 φλ ζάχαρη
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού, τεμαχισμένο
3/4 φλ νερό
1 κιλό cranberries
1/2 κ.γ. βανίλια
1 ζύμη τάρτας 25 εκ., ψημένη
1 φλ σαντιγύ
φύλλα μέντας, για γαρνιτούρα
ξύσμα λεμονιού, τεμαχισμένο, για γαρνιτούρα
ζάχαρη άχνη, για γαρνιτούρα

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το νερό.

Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία.

Προσθέτουμε τα cranberries και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά. 

Με μια κουτάλα αφαιρούμε τα cranberries από την κατσαρόλα και μειώνουμε το σιρόπι στο μισό, μαγειρεύοντας.

Προσθέτουμε τη βανίλια.

Περιχύνουμε τα cranberries με το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσουν. 

Αναμιγνύουμε με τη σαντιγύ και γεμίζουμε την τάρτα με το μείγμα. 

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. 

Γαρνίρουμε με φύλλα μέντας, ξύσμα λεμονιού, ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ