Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Πέντε δημιουργικές δραστηριότητες για να «ζωντανέψετε» τις ευχές των παιδιών τα Χριστούγεννα!

Κάθε χρόνο αυτές τις μέρες, μικροί και μεγάλοι ανταλλάσσουν ευχές, επιθυμίες, προσδοκούν να πάρουν τα αγαπημένα τους δώρα οι μικρότεροι, αναμένουν καλύτερες προοπτικές με την έλευση της νέας χρονιάς οι μεγαλύτεροι…»Θέλω…», «Θα ήθελα…», «Μακάρι να…» ακούγονται από όλα τα στόματα!

Τις περισσότερες φορές οι επιθυμίες των παιδιών σχετίζονται με υλικά αγαθά, ωστόσο γνωρίζουμε καλά πως πέρα και πάνω από όσα λένε ή δείχνουν εξωτερικά, τα παιδιά θέλουν να αισθάνονται ασφάλεια, αγάπη και αποδοχή στην οικογένεια ή το περιβάλλον τους.

Με αφορμή λοιπόν αυτές τις γιορτινές μέρες, ας ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να μοιραστούν μαζί μας τι είναι αυτό που θα τα κάνει χαρούμενα κι ευτυχισμένα, εκτός από την απόκτηση του αγαπημένου τους παιχνιδιού. Μπορεί να είναι μια δραστηριότητα με όλη την οικογένεια ή ένα ταξίδι στη γιαγιά που ζει μακριά.

Γράφει η Φαιδώρα Ρίζου, Ειδική Παιδαγωγός, ΜΑ

«Κι αν αυτό που ζητά δε γίνεται;». Βέβαια, το ότι δε θα εκπληρωθούν ενδεχομένως όλες οι ευχές του παιδιού δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί ή να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα προκειμένου να τις εκφράσει ποικιλοτρόπως. Εξάλλου, είναι ευκαιρία με αυτό τον τρόπο να κατανοήσει πως δεν γίνονται πάντα όσα θέλουμε, αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να εκφράζουμε τις επιθυμίες μας, να περνάμε καλά και να τις κρατάμε μέσα μας για να πραγματοποιηθούν κάποια άλλη στιγμή.

Πώς, λοιπόν, θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε τα παιδιά ώστε να βιώσουν και να συμμετέχουν με τον δικό τους τρόπο στην εκπλήρωση των ευχών και επιθυμιών τους;

Ακολουθούν 4+1 ιδέες για ευχές…βιωματικές!

1. Να χρησιμοποιήσει εικαστικά μέσα ώστε να εικονοποιήσει την ευχή του: μπογιές κάθε είδους, εικόνες από περιοδικά, υλικά της φύσης, πλαστελίνη και άλλα μπορούν να αποτελέσουν τον καμβά για τη δημιουργία του!

2. Να γράψει πάνω σε αστεράκια ή αγγελάκια, για παράδειγμα, όσες περισσότερες λέξεις μπορεί να σκεφτεί σχετικά με την ευχή του και να τις στολίσει στο δέντρο ή στο δωμάτιό του. «Πώς νιώθω με αυτή την ευχή;», «Με ποιες λέξεις θα την περιγράψω;», «Ποιοι μπορούν να τη μοιραστούν μαζί μου;» και άλλες ερωτήσεις θα τον βοηθήσουν να σκεφτεί πολλές λέξεις!

Όλη η συνέχεια εδώ - infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ