Μια ακόμα πρόκληση από την Τουρκία: Ονόμασαν την Κάσο "Τσομπάν" και απαγορεύουν στην Ελλάδα να κάνει στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή

Σε μία ακόμα πρόκληση εναντίον της Ελλάδας προχώρησε απόψε η Τουρκία.

Όπως έγινε γνωστό, οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ, με την οποία ζητούν η περιοχή νοτίως της Κάσου να μην χρησιμοποιείται για ασκήσεις από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς αποτελεί αποστρατικοποιημένη περιοχή. Μάλιστα, στο επίσημο έγγραφο, «βαφτίζει» το ελληνικό νησί με το όνομα «Τσομπάν» («Coban»).

Η ΝΟΤΑΜ Α5446/16, με την οποία η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι μία εκ των τριών περιοχών που δεσμεύει η Ελλάδα για τη διεξαγωγή ασκήσεων με την δική της  ΝΟΤΑΜ Α2646/46  (πιο συγκεκριμένα, η περιοχή νότια της Κάσου) αποτελεί αποστρατικοποιημένη περιοχή και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή ασκήσεων από τις ΕΕΔ.

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός πως στη ΝΟΤΑΜ η Τουρκία επικαλείται τη Συνθήκη της Λωζάνης, την οποία επανειλημμένα ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος έχει αμφισβητήσει!

Εν τω μεταξύ, σε τρεις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τρία τουρκικά αεροσκάφη την Πέμπτη, σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών. Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ