Φτιάξτε Nutella Cupcakes με συνταγή του Άκη & υποδεχτείτε τα Χριστούγεννα νωρίτερα!

Θα τα λατρέψουν μικροί & μεγάλοι!

Συστατικά
60 γρ. nutella
120 γρ. βραστό νερό
40 γρ. κακάο
1 κ.σ. σκόνη στιγμιαίο καφέ
120 γρ. κρέμα γάλακτος
120 γρ. σπορέλαιο
2 αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ αλάτι
Για τη γέμιση

300 γρ. μασκαρπόνε
300 γρ. nutella
2 βανίλιες ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την διακόσμηση (προαιρετικά)

nutella 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα cupcakes

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε την nutella, το βραστό νερό και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το κακάο, τον καφέ και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα, το σπορέλαιο, τα αυγά, το εκχλύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και αυτή.
Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι, την μαγειρική σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ για να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Βουτυροκακαώνουμε 12 φορμάκια για καπκέικ ή βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια για cupcakes.
Γεμίζουμε τις φόρμες για cupcakes στα 2/3 της χωρητικότητας τους.
Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν για 1 ώρα.
Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μασκαρπόνε, την nutella, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε τη γέμιση μας σε ένα κορνέ και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει.
Για την συναρμολόγηση

Με ένα μαχαίρι κόβουμε το πάνω μέρος των cupcakes γύρω γύρω, έχοντας κλίση 45 μοίρες  και βγάζουμε ένα κωνικό μέρος από τα cupcakes.
Γεμίζουμε όλα τα cupcakes με την γέμισή μας.
Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα από το πάνω μέρος των cupcakes που έχουμε αφαιρέσει και περιχύνουμε με λίγη nutella.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ