Made in Greece o Marios Schwab: Ο Έλληνας σχεδιαστής μόδας που τα διεθνή Μέσα ονομάζουν «Βασιλιά του Κόκκινου Χαλιού»

Ο Marios Schwab είναι, σίγουρα, ένας από τους σπουδαιότερους σχεδιαστές μόδας της εποχής μας.

* Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα...

* Στα 15 μετακόμισε στην Αυστρία...

* Το στούντιό του βρίσκεται στο Ανατολικό Λονδίνο...

* Το μεγάλο «μπαμ» έγινε όταν η Naomie Harris φόρεσε ένα υπέροχο φουστάνι του στην πρεμιέρα της ταινίας Skyfall.  Ήταν ένα διάφανο body,  με μπλε δαντέλες και τούλια, που έδινε την ψευδαίσθηση του γυμνού χωρίς να είναι…

Τα φουστάνια του χαρακτηρίζονται από έναν υπέροχο αισθησιασμό. Όσες αγαπούν τις δημιουργίες του, υποστηρίζουν νιώθουν να τους χαϊδεύουν το σώμα. Ο Μάριος επιμένει πως μπορούν να ταιριάξουν ακόμα και σε όσες δεν έχουν το τέλειο σώμα.

«Σημασία», λέει, «έχει να μην φοράς το no.10 για να νιώσεις αυτοπεποίθηση, αλλά να περπατάς με το κεφάλι ψηλά ακόμα και με το no. 16! Έφτιαξα πρόσφατα μια παραγγελία για μια 26χρονη Ιταλίδα, αρκετά εύσωμη, που φορούσε το νούμερο 18. Σας πληροφορώ, έδειχνε υπέροχη!»

Στο στούντιό του θα δεις να φιγουράρει μια φωτογραφία της Μελίνας Μερκούρη, από το 1960. Ο Αυστριακός πατέρας του, εργαζόταν ως μηχανικός στη Σουηδία όταν άκουσε για μια θέση στην εταιρεία εσωρούχων Triumph στην Αθήνα. Πράγματι, έγινε μάνατζερ της εταιρείας στην χώρα μας. Και εδώ γνώρισε την Νίκη, τη μητέρα του Μάριου.

«Ο πατέρας μου με έπαιρνε μαζί μου στο εργοστάσιο και έβλεπα τα μανεκέν που φορούσαν τα εσώρουχα. Παρατηρούσα με κάθε λεπτομέρεια πώς λειτουργούσαν τα μηχανήματα. Ήταν νομίζω η αρχή για να ασχοληθώ με τη μόδα.»

Μάλιστα, προσπάθησε να δημιουργήσει, αρχικά, μια σειρά εσωρούχων που θα κατασκευάζονταν στη Ελλάδα. Δυστυχώς το project δεν πήγε καλά και αναγκάστηκε να μεταφέρει την παραγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Μάριος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και έχει δύο αδέλφια που ζουν στην Γερμανία. Ο ένας είναι τραπεζίτης, ο άλλος ψυχολόγος «και εγώ.. a bloody fashion designer!», λέει.

Eκτός από τη δουλειά του πατέρα του , η άλλη του πηγή έμπνευσης για να ασχοληθεί με τη μόδα ήταν η αδελφή της μητέρας του. Η θεία του αγόραζε υπέροχα ρούχα στο εξωτερικό. Αυτός την θαύμαζε.


Η καθηγήτρια γαλλικών του τον μύησε στον κόσμο των περιοδικών μόδας , φέρνοντας στο  σπίτι αρκετά έντυπα γραμμένα στα γαλλικά. Ο ίδιος σπούδασε στη Βιέννη, στο Βερολίνο και στην περίφημη σχολή Saint Martin School στο Λονδίνο.


Από  τις πρώτες του δημιουργίες το ταλέντο του ξεχώρισε. Σήμερα οι διάσημες σταρ τον εμπιστεύονται απόλυτα για τις δημόσιες εμφανίσεις τους. 

Και κάπως έτσι, ο Μάριος κέρδισε πανάξια τον τίτλο του «βασιλιά του κόκκινου χαλιού»!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ