Προβάδισμα 7,5 μονάδων στη ΝΔ δίνει η νέα δημοσκόπηση της Alco - Τι λένε οι πολίτες για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών

Με 7,5 μονάδες προηγείται η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύεται για λογαρισασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

 

Tο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει 26% στην εκτίμηση ψήφου την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 18,5%.

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,6% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,3%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 2,3%, η Ενωση Κεντρώων με 2,1% και το Ποτάμι με 1,8%

Άλλο κόμμα προτιμά το 4,7%, λευκό το 3,3%, αποχή το 11,2% και αναποφάσιστοι είναι το 14,7%. 

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της ίδιας δημοσκόπησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος, τόσο στο θέμα της διαπραγμάτευσης όσο και στο πολυπόθητο ζήτημα της ανάπτυξης.

Ταυτόχρονα, θεαματική είναι η παράσταση νίκης της ΝΔ: Το 60%  των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση θεωρεί πως το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα κέρδιζε στις επόμενες εκλογές, έναντι μόλις 9% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για τις ενέργειες της κυβέρνησης γύρω απο το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Ενώ το 63% των ερωτηθέντων συμφωνούν με την απόφαση της κυβέρνησης να ρυθμίσει τον χώρο, το 77% διαφωνούν με τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση!

Πάντως, και αυτή η δημοσκόπηση καταγράφει την απογοήτευση που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία αναφορικά με την οικονομική πορεία της χώρας καθώς το 82% απαντούν πως δεν βλέπουν έξοδο της χώρας απο την κρίση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ