Ο αρχηγός της αληθινής μυστικής υπηρεσίας της Βρετανίας "κόβει" τον.. Τζέιμς Μποντ: "Δεν θα ήταν καλός για κατάσκοπός"

Ο Τζέιμς Μποντ αποτελεί για τους περισσότερους τον "απόλυτο" κατάσκοπο. Όχι όμως και για τον Άλεξ Γιάνγκερ, τον πραγματικό αρχηγό της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙ6...

Οι πραγματικοί κατάσκοποι, δηλώνει ο Γιάνγκερ, διαχειρίζονται περίπλοκες ηθικές προκλήσεις. Και σε αυτό τον τομέα, ο πράκτορας 007 παίρνει ένα μεγαλοπρεπέστατο "0", καθώς, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΜΙ6, "στερείται ισχυρής ηθικής βάσης".

«Σε αντίθεση με τον Τζέιμς Μποντ, οι πράκτορες της ΜI6 δεν επιλέγουν τις εύκολες λύσεις σε ηθικά ζητήματα» είπε ο Γιάνγκερ σε συνέντευξη που δημοσιεύει η Black History Month. «Είναι ασφαλές να πούμε ότι ο Τζέιμς Μποντ δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στη διαδικασία στρατολόγησής μας».

Όπως εξηγεί, οι πραγματικοί πράκτορες της MI6 έχουν όπως και ο Μποντ πατριωτισμό, δυναμικότητα και επιμονή, Αλλά πρέπει να έχουν και "άλλες αξίες" που δεν έχει ο ήρωας του σινεμά.

«Ένα μέλος των υπηρεσιών πληροφοριών στην πραγματική ΜI6 είναι άτομο με υψηλού επιπέδου συναισθηματική νοημοσύνη, διακατέχεται από τις αξίες της ομαδικής εργασίας και πάντα από τον σεβασμό στον νόμο, σε αντίθεση με τον Μποντ» ανέφερε ο αρχηγός των βρετανικών Υπηρεσιών Πληροφοριών Εξωτερικού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ