Εκστρατεία για να κλείσει το κανάλι στο YouTube μιας ιδιαίτερα αδύνατης vlogger μόδας - Τι απαντά η ίδια

Στο στόχαστρο χιλιάδων θεατών του YouTube βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες το κανάλι μιας νεαρής vlogger από τη Νέα Υόρκη με 1 εκατομμύρια ακολούθους. Αιτία, η επικύνδινα αδύνατη εικόνα της. 

Η Eugenia Cooney βρέθηκε το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο της κοινότητας του Ίντερνετ. Αρχικά πολλοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για το βάρος της. Σταδιακά, τα σχόλια εναντίον της άρχισαν να γίνονται ολοένα και πιο επιθετικά ενώ πολλοί είναι αυτοί που την προτρέπουν να ζητήσει βοήθεια.

Μάλιστα χιλιάδες από αυτούς συμμετέχουν στην καμπάνια της Change.org ζητώντας από το YouTube να απαγορεύσει το κανάλι της. Η δημιουργός της καμπάνιας ισχυρίζεται πως επηρεάζει αρνητικά τους ακολούθους της προβάλλοντας ένα αρνητικό πρότυπο για το γυναικείο σώμα.

Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται πως ένα νεαρό κoρίτσι, 12 ετών, έκανε μια εξαντλητική δίαιτα για να της μοιάσει.

Τα βίντεο που δημοσιεύει περιλαμβάνουν κυρίως συμβουλές μακιγιάζ, προτάσεις για styling και χτενίσματα και ενίοτε θέματα επικαιρότητας.          

Η Cooney απάντησε στην κριτική. Όπως αποκάλυψε είχε αρνηθεί μια προσφορά για να εμφανιστεί στην δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή του Dr Phil προκειμένου να μιλήσει για το βάρος της.   Αρνήθηκε επίμονα πως αντιμετωπίζει κάποια διατροφική διαταραχή και ισχυρίστηκε πως αυτός ο σωματότυπος είναι κάτι φυσικό για το οποίο δεν προσπαθεί.

 Η 22χρονη επιμένει ωστόσο πως σε κανένα από τα βίντεο που έχει δημοσιεύσει, δεν έχει αναφερθεί σε θέματα που σχετίζονται με δίαιτες ή το βάρος της.  Σημείωσε ωστόσο πως τις τελευταίες μέρες τα σχόλια εναντίον της στα social media είναι όλο και πιο επιθετικά και ζήτησε συγγνώμη απέναντι σε όσους βρίσκουν ενοχλητική την παρουσία της, ζητώντας να μην παρακολουθούν τη δραστηριότητά της.  

Το YouTube δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο ως προς το κανάλι της Cooney. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ