O Άκης σε μια συνταγή με άρωμα & γεύση φθινοπώρου: Τραγανή τάρτα αλμυρή με κολοκύθα & καραμελωμένα κρεμμύδια

Πεντανόστιμη & εύκολη!!

Συστατικά
 
1 έτοιμη ζύμη για τάρτα
 
Για τη γέμιση
 
500 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους 1 εκ. 
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες. 
1 κ.γ. αλάτι
ζάχαρη μια πρέζα
1 κούπα τυριά τριμμένα διάφορα 
1,5 κ.γ. ψιλοκομμένο φασκόμηλο

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Ανακατεύουμε την κολοκύθα με το ελαιόλαδο, 1/2 κ.γ. αλάτι και αρκετό πιπέρι και την ψήνουμε σε ένα ταψάκι απλωτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά. 
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια βάζοντας το κρεμμύδι σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το βούτυρο, το υπόλοιπο αλάτι, μια πρέζα ζάχαρη και 1 κ.σ. νερό και σοτάροντάς τα σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά περίπου μέχρι να καραμελώσουν, χωρίς να πάρουν χρώμα. 
Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια με την κολοκύθα το τυρί και τα μυρωδικά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Απλώνουμε την ζύμη σε ένα στρογγύλο ταψάκι διαμέτρου 28εκ.Τρυπάμε τον πάτο της με ενα πιρούνι. Βάζουμε τα υλικά της γέμισης από πάνω από τη ζύμη ξεκινώντας από το κέντρο και αφήνοντας ένα περιθώριο 2 εκ. από το χείλος της τάρτας. 
Διπλώνουμε τις άκρες πάνω από τη γέμιση της τάρτας. Το κέντρο της θα είναι ανοιχτό. 
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

Who is Who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ