Με ηλιοφάνεια αλλά και τοπικές νεφώσεις ο καιρός σήμερα - Πού αναμένονται βροχές

Γενικά αίθριος, με εξαίρεση τα βορειοανατολικά μέ, ο καιρός το Σαββατοκύριακο. 

Σποραδικές νεφώσεις, πυκνότερες κατά διαστήματα, με πιθανότητα τοπικών βροχών αναμένουμε σε περιοχές της ανατολικής και βόρειας Ελλάδας το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες. Έως το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν παντού σταματήσει.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21  έως 33 και τοπικά 34 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 17 έως 34 στη βόρεια Ελλάδα, 19 έως 33 και τοπικά 34 στη δυτική Ελλάδα, 20 έως 32 στο βόρειο Αιγαίο και από 18 έως 33 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν κυρίως από τα βόρεια φτάνοντας τα 5 και τοπικά στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί εντάσεως έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως και 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες και βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι μέτριοι έως και 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως και 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις, με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας και βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρούς όμβρους στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε αίθριο καιρό. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως και 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν σε ενίσχυση φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως και 32 βαθμούς Κελσίου.

 

Βίντεο: Weather.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ