Τρόμαξαν τον "τρομοκράτη": Το ακραίο bullying σε Πακιστανό μαθητή με ειδικές ανάγκες στην Αμερική

Μήνυση κατέθεσαν την Δευτέρα οι γονείς 12χρονου μουσουλμάνου μαθητή, πακιστανικής καταγωγής, που φοιτά σε σχολείο του Λογνκ Άιλαντ στις ΗΠΑ, κατά του σχολείου για παραβίαση των δικαιωμάτων του παιδιού τους . 

Οι γονείς του Nashwan Uppal, που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, γράφουν στην μήνυσή τους ότι ο γιος τους ήταν θύμα bullying των συμμαθητών του και μία ημέρα, τον Ιανουάριο, στην καφετέρια του σχολείου τα παιδιά άρχισαν να κοροϊδεύουν τον 12χρονο και να τον ρωτούν αν είναι τρομοκράτης.

 

Το ανυπεράσπιστο αγόρι στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τους συμμαθητές του και το αφόρητο bullying τους είπε ότι είναι «τρομοκράτης» και «θα ανατινάξει έναν φράχτη». 

Την επόμενη ημέρα ο διευθυντής του σχολείου και ο υποδιευθυντής «ανέκριναν» το αγόρι για το περιστατικό και, όπως υποστηρίζουν οι γονείς του, το εξανάγκασαν να υπογράψει ομολογία σύμφωνα με την οποία είναι «μέλος του Ισλαμικού Κράτους», «ξέρει να κατασκευάζει βόμβες» και «έχει σκοπό να ανατινάξει το σχολείο»!

Η μητέρα του μαθητή Amor Uppal κατήγγειλε στα μέσα ενημέρωσης ότι η αστυνομία επισκέφθηκε το σπίτι της οικογένειας μετά το περιστατικό και δεν βρήκε τίποτα επιβαρυντικό για τον 12χρονο ενώ στην μήνυση αναφέρεται ότι το νεαρό αγόρι υποφέρει από αϋπνίες, άγχος και εφιάλτες. 

 

Η οικογένεια υποστηρίζει ότι ο 12χρονος εξαιτίας των μαθησιακών δυσκολιών που αντιμετωπίζει μπέρδεψε την λέξη τρομοκράτης (terrorist) με την λέξη τουρίστας (tourist) και είπε ότι «θα ανατινάξει έναν φράχτη», επειδή την στιγμή που δεχόταν πιέσεις από τα άλλα παιδιά με το ερώτημα «αν είναι τρομοκράτης», κοίταξε έξω από το παράθυρο της καφετέριας του σχολείου και το πρώτο πράγμα που είδε ήταν ένας φράχτης!

 

ΠΗΓΗ: international.sindonews.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ