Και η διάσημη Καστροπολιτεία της Τοσκάνης μετατρέπεται σε κέντρο φιλοξενίας για 50 πρόσφυγες

Χώρους φιλοξενίας για τους χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν κατακλύσει τις ιταλικές πόλεις αναζητούν οι αρχές στη γειτονική χώρα. 

Ένα από τα μέρη που αναμένεται να αποτελέσει -ημιμόνιμο- χώρο διαμονής για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, είναι μία καστροπολιτεία στην Τοσκάνη, η οποία κατά το παρελθόν είχε χρησιμοποιηθεί ως κέντρο για τα γραφεία της μυστικής υπηρεσία της Ιταλίας.

Το «Μαργαριτάρι της Μαρέμα», όπως είναι γνωστή η καστροπολιτεία της μικρής ιταλικής πόλης Καπάλμπιο, διαθέτει μεγάλες και πανέμορφες παραλίες, πολλούς λόφους και μεγάλες φάρμες, που παράγουν το φημισμένο βούτυρο της περιοχής.

Οι 50 πρόσφυγες αναμένονται μέσα στον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της επιχείρησης που έχει ξεκινήσει για την κατανομή χιλιάδων ατόμων που περιμένουν μήνες για την τοποθέτησή του σε οργανωμένες δομές. Οι ντόπιοι κάτοικοι, ωστόσο, διαμαρτύρονται, λέγοντας πως το Καπάλμπιο είναι πολύ μικρό για να φιλοξενήσει τόσους πρόσφυγες, ενώ η παρουσία τους θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στη βασική πηγή εσόδων, τον τουρισμό.

«Το πρόβλημα επί της ουσίας είναι, ότι το κάστρο αυτό αποτελεί έναν από τους βασικούς χώρους επίσκεψης των τουριστών, ενώ προσελκύει πολλούς ανθρώπους κάθε χρόνο», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Λουίτζι Μπελουμόρι, προσθέτοντας πως «για μας είναι όπως το Κάπρι και το Πορτοφίνο. Πραγματικά, θέλουν να μεταφέρουν τους μετανάστες εκεί;».

«Το Καπάλμπιο έχει 4.000 κατοίκους. Το να έχουμε 50 πρόσφυγες στη μέση του χωριού, είναι μεγάλος αριθμός, ενώ δεν γνωρίζουμε αν θα αυξηθεί ο αριθμός τους το χειμώνα», δήλωσε ένας από τους επιφανείς αριστοκράτες της περιοχής, ο Νίκολα Καρατσιόλο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ