Good news: Με βραβεία έφυγαν από το Φεστιβάλ του Λοκάρνο το "Αφτερλωβ" του Στ. Πάσχου και η "Αλεπού" της Ζ. Λέντζου!

Δυο νέες ελληνικές ταινίες ξεχώρισαν στο 69ο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Η Επιτροπή Νέων του 69ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο απένειμε το βραβείο της στην ταινία του Στέργιου Πάσχου «'Αφτερλωβ», η οποία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διαγωνιστικό Τμήμα Νέων Σκηνοθετών (Concorso Cineasti del Presente). Με βραβείο «έφυγε» από τη διοργάνωση και η μικρού μήκους ταινία «Αλεπού» της Ζακλίν Λέντζου που διαγωνιζόταν στο διεθνές τμήμα ταινιών μικρού μήκους Pardi di Domani.

H πρώτη μεγάλου μήκους του Στέργιου Πάσχου, «'Αφτερλωβ» (Afterlov), είναι μια κωμική, συγκινητική και καυστική μεταερωτική ιστορία δυο ανθρώπων που αρνούνται να μεγαλώσουν. Ο Χάρης Φραγκούλης και η Ηρώ Μπέζου, υποδύονται τους ήρωες του ζευγαριού που προσπαθεί να βρει δρόμους επικοινωνίας. Η ταινία είναι παραγωγή της εταιρείας Marni Films, Faliro House και της ΕΡΤ.

Στην μικρού μήκους «Αλεπού» της Ζακλίν Λέντζου, η σκηνοθέτης επικεντρώνεται στο θέμα της ενηλικίωσης και της απώλειας μέσα στην οικογένεια, θεματική που την έχει απασχολήσει και στα προηγούμενα κινηματογραφικά της έργα, «Luz», όπως και το «Μπλε Δεκατρία», που συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ και βραβεύθηκε, μεταξύ άλλων, στο Διεθνές Φεστιβάλ του Ρέικιαβικ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ