Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος σε καλοκαιρινές, θαλασσινές γεύσεις: Σφυρίδα με ψητά λαχανικά!

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για ψάρι, από τον αγαπημένο σεφ.

Υλικά

1/4 φλ ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
1 1/2 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 μικρά φινόκιο (μαραθόριζα)
2 κόκκινες πιπεριές
2 κρεμμύδια
4 φιλέτα σφυρίδας
φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.

Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο ή μια ψηστιέρα και τη λαδώνουμε με το μείγμα.

Ψήνουμε τα λαχανικά για 12 περίπου λεπτά, γυρνώντας τα πολλές φορές.

Αποσύρουμε σε ένα πιάτο και καλύπτουμε ελαφρά για να κρατηθούν ζεστά.

Καθαρίζουμε τη σχάρα και απλώνουμε ξανά μείγμα.

Απλώνουμε και στα φιλέτα και τα ψήνουμε για 10 λεπτά, γυρνώντας τα μια φορά, μέχρι να ροδίσουν και να κρατούν την υγρασία τους στο κέντρο.

Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, σαλάτα και φέτες λεμονιού.

 

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ