Μπόμπολας στην εξεταστική για τα ΜΜΕ: «Στοχοποιούμαστε γιατί φαινόμαστε και δεν κρυβόμαστε»

Ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση νομιμότητας δανειοδότησης πολιτικών κομμάτων και εταιρειών ΜΜΕ από τράπεζες της χώρας, βρέθηκε την Τρίτη (2/8) το πρωί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Πήγασος» κ. Φώτης Μπόμπολας.

Στη διάρκεια της πολύωρης εξέτασής του από τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής, τόνισε μεταξύ άλλων πως η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με τις τράπεζες για ένα «βιώσιμο πλάνο» για το μέλλον των εταιρειών της «Πήγασος», αναφέρθηκε στο ομολογιακό δάνειο ύψους 80 εκατομμυρίων που εγκρίθηκε το 2014 και εκταμιεύτηκε το 2016, με το οποίο αποπλήρωσε όλα τα υπόλοιπα διμερή δάνεια με τις τράπεζες.

Ο κ. Φώτης Μπομπολας τόνισε ότι τα δάνεια της «Πήγασος» είναι ενήμερα, εξυπηρετούνται και πρόσφατα κατέθεσε το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ και υποστήριξε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας «Πήγασος» καλύπτονται από ιδία κεφάλαια, αναφέροντας μάλιστα πως έχει επενδύσει στην εταιρεία το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τόνισε πως έχει συμφωνήσει με τις τράπεζες (Εθνική, Πειραιάς, Alpha) για την επιμήκυνση του «stand still aggrement», ενώ για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης έχει εκπονήσει πλάνο στο οποίο περιλαμβάνει μείωση λειτουργικού κόστους και ανάπτυξη σε νέους τομείς με επιχειρηματικές δράσεις στην Ελλάδα.

Ο κ. Μπόμπολας ρωτήθηκε για το αν αισθάνεται πως ο ίδιος και η οικογένειά του έχει στοχοποιηθεί από μερίδα της κοινωνίας και απάντησε πως «τόσο εγώ όσο και ο αδελφός μου είμαστε διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών μας και δεν κρυβόμαστε πίσω από άλλους, όπως συμβαίνει σε άλλα ΜΜΕ και σε άλλες εταιρείες».

Ο κ. Φώτης Μπόμπολας αναφερόμενος στο MEGA υποστήριξε πως δεν είναι απόλυτα ενήμερος, καθώς είναι μη εκτελεστικό μέλος, τόνισε πως το διοικητικό συμβούλιο έχει πολύ καιρό να συνεδριάσει και κατέληξε πως ο ίδιος ήταν διαθέσιμος για να καταβάλει το μερίδιο του για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του MEGA, αρνούμενος να απαντήσει για τους υπόλοιπους δύο βασικούς μετόχους, τόνιζοντας πως «αναφέρομαι σ' αυτά που αφορούν εμένα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ