Ουρές χιλιομέτρων για 250.000 παγιδευμένους Βρετανούς οδηγούς που ήθελαν να πάνε στη Γαλλία!

14 ώρες! Τόσο παρέμειναν ακινητοποιημένα τα οχήματα περίπου 250.000 αγανακτισμένων οδηγών στη Βρετανία, που προσπάθησαν να φτάσουν από το Κέντ στο λιμάνι το Ντόβερ.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του λιμανιού, για τις καθυστερήσεις και τις ουρές χιλιομέτρων ευθύνεται η έλλειψη προσωπικού στα γαλλικά σύνορα, όπου την Παρασκευή από τους 7 θαλάμους ελέγχου διαβατηρίων σε λειτουργία ήταν μόλις οι τρεις. Ταυτόχρονα, η Γαλλία έχει αυξήσει τους ελέγχους στα σύνορα, μετά την επίθεση στη Νίκαια.

Σύμφωνα με την ενημέρωση στην οποία προχώρησε το λιμάνι, οι καθυστερήσεις μπορεί να διαρκέσουν από 5 έως και 10 ώρες. Από την πλευρά της όμως η αστυνομία του Κεντ σημειώνει ότι η αναστάτωση και οι ουρές που ξεπερνούν τα 16 χιλιόμετρα μπορεί να διαρκέσουν έως και 48 ώρες.

Αποτέλεσμα όλου αυτού ήταν μία ταλαιπωρία ωρών για τους οδηγούς, τους ταξιδιώτες και όσους ξεκινούσαν τις διακοπές τους, με πολλούς να κοιμούνται μέσα στα αυτοκίνητά τους, και εκφράζουν, σύμφωνα με την Daily Mail, την ανησυχία τους ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να είναι η τιμωρία που τους επιφύλασσαν μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στο οποίο επέλεξαν την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Οι πιο προετοιμασμένοι πάντως έκαναν πικνίκ στα αυτοκίνητά τους

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έκαναν οι υπεύθυνοι του λιμανιού χθες Σάββατο, η αναμονή από το τούνελ στο Ράουντχιλ μέχρι το Ντόβερ ήταν 700 λεπτά και από ένα άλλο σημείο ήταν 119 λεπτά.

Όσον αφορά στους τυχερούς που κατάφεραν να περάσουν τους ελέγχους, ήρθαν αντιμέτωποι και με μεγάλη κίνηση και μέχρι τα φέρι που θα τους μετέφεραν στη Γαλλία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ