Συνελήφθη ανώτερο στέλεχος της HSBC για απάτη 3, 5 δισ. δολ

Ομοσπονδιακοί πράκτορες των ΗΠΑ εξέπληξαν στέλεχος της HSBC Holdings Plc, αφού ενώ εκείνος ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει ταξίδι από το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης αργά την Τρίτη, οι πράκτορες τον συνέλαβαν  για την εμπλοκή του στη χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος, σύμφωνα με τρεις πηγές που επικαλείται το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg.

O Mark Johnson, επικεφαλής συναλλαγών συναλλάγματος στο Λονδίνο, κρατήθηκε στη φυλακή του Brooklyn το βράδυ της Τρίτης και θα μεταφερθεί στο δικαστήριο την Τετάρτη, σύμφωνα με τη μία από τις τρεις πηγές του Bloomberg. 

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Mark Johnson και τον Stuart Scott, πρώην επικεφαλής συναλλαγών συναλλάγματος στην Ευρώπη. Πρόκειται για τα δύο πρώτα στελέχη που κατηγορούνται μετά από μακρόχρονες έρευνες.

Ο Mark Johnson κατηγορείται για συνωμοσία για απάτη ύψους 3,5 δισ. δολαρίων. Υπενθυμίζεται ότι το 2008, ο Hervé Falciani απέσπασε δεδομένα από την τράπεζα τα οποία αποκάλυπταν ότι σειρά πελατών της HSBC διατηρούσε λογαριασμούς με χρήματα που δεν είχαν δηλωθεί στις χώρες τους. Το 2014 η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης παραδέχτηκε παρατυπίες στο υποκατάστημά της στην Ελβετία έπειτα από τις αποκαλύψεις. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ