Πικάντικη μακαρονάδα με καβούρι από τον καταπληκτικό Άκη Πετρετζίκη

Ένα πιάτο που θα λατρέψετε! Φτιάξτε το με την βοήθεια του Άκη μας. 

Συστατικά
300 γρ. λιγκουίνι
½ κίτρινη πιπεριά τσίλι
½ πράσινη πιπεριά τσίλι
½ πορτοκαλί πιπεριά τσίλι
1 κόκκινη πιεριά τσίλι
1 φρέσκο τζίντζερ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
300 γρ. καβουρόψιχα
2 μεσαίες, ώριμες  ντομάτες
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.σ φρέσκο θυμάρι
πιπέρι
χυμό από 1 λάιμ
½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, μόνο τα φύλλα
ελαιόλαδο για το πασπάλισμα
φέτες λάιμ για το σερβίρισμα
αλάτι

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό στη φωτιά να βράσει. Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε τα λιγκουίνι και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, για 5-6  λεπτά. Θέλουμε τα λιγκουίνι να είναι al dente
Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τη φωτιά, τα ρίχνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο (δεν θέλουμε να κολλήσουν μεταξύ τους) και αφήνουμε στην άκρη
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές τσίλι, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κύβους 2 εκ. το τζίντζερ, ψιλοκόβουμε το θυμάρι και το σκόρδο και τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη
Βάζουμε σε ένα αντικολητικό τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές τσίλι, το τζίντζερ, το θυμάρι, το σκόρδο  
Προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο (1 κ.σ. ) και την καβουρόψιχα και ανακατεύουμε
Στο τέλος, προσθέτουμε τον χυμό από το λάιμ, τις ντομάτες, τα μακαρόνια μας και ανακατεύουμε καλα
Όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά, η μακαρονάδα είναι έτοιμη
Αφαιρούμε από την φωτιά και ρίχνουμε από πάνω τον κόλιανδρο
Σερβίρουμε την μακαρονάδα μας με λίγες πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες και φέτες λάιμ από πάνω
Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

 

Who is Who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό. ​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ