"Νύχτα κόλασης" στην Τουρκία - Ξεπερνούν τους 250 οι νεκροί, χιλιάδες οι συλλήψεις - Ο Ερντογάν ελέγχει την κατάσταση

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με τα θύματα της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Τουλάχιστον 204 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλοί άμαχοι, σκοτώθηκαν στη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος που πραγματοποίησαν στασιαστές στρατιώτες και η οποία φαινόταν σήμερα το πρωί να έχει κατασταλεί, δήλωσε Τούρκος αξιωματουχος.

Συγκεκριμένα, σκοτώθηκαν 104 πραξικοπηματίες όπως ανέφερε ο στρατηγός Ουμίτ Ντουντάρ, προσωρινός αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. «Η απόπειρα πραξικοπήματος απέτυχε», δήλωσε ο Ντουντάρ μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη. 

Η απόπειρα πραξικοπήματος που σημειώθηκε στην Τουρκία στη διάρκεια της νύχτας από στασιαστές στρατιωτικούς προκάλεσε 161 θανάτους και 1.440 τραυματισμούς, χωρίς να υπολογίζονται οι πραξικοπηματίες, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Συνολικά 2.839 στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος από μια ομάδα στασιαστών στρατιωτών στην Τουρκία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

Οι τουρκικές αρχές έχουν ανακοινώσει τη σύλληψη πάνω από 30 υψηλόβαθμων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων και εκατοντάδων σε χαμηλότερες βαθμίδες, για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος. Ανάμεσά τους είναι ο υποναύαρχος Νεγιάτ Ατίλα Ντεμιρχάν, ο υποστράτηγος Εκρέμ Καγκλάρ και ο υποστράτηγος Χασάν Πολότ.

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη σήμερα από τη διεύθυνση του γραφείου Τύπου του επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αναφέρεται πως οι αξιωματικοι που βρίσκονται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος εξακολουθούν να μάχονται. Οι αξιωματικοί αυτοί, που αυτοαποκαλούνται Κίνημα για την Ειρήνη στην Πατρίδα, καλούν επίσης τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους για την ασφάλειά τους. 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ