Φωτό - Video: Ο γάμος του βαφτιστήρι μου Πασχάλη - Λεωνίδα με την πεντάμορφη Κλεοπάτρα - Το δάκρυ του γαμπρού

Τον βάπτισα όταν ήταν 15 χρονών.

Του έδωσα το όνομα του μπαμπά μου, Λεωνίδας αλλά τον φωνάζουν όλοι Πασχάλη, σαν τον δικό του παππού, εκτός από εμένα που τον λέω πάντα Πασχάλη - Λεωνίδα.

Ήρθε με την οικογένεια του πριν από 20 χρόνια στην πολυκατοικία της μητέρας μου. Τον αγάπησε πολύ. Ήταν πια μόνη. Ο μπαμπάς μας είχε αποχαιρετήσει, εμείς η Άννα κι εγώ παντρευτήκαμε και η μαμά έβλεπε τον Πασχάλη σαν τον μικρό της γιό που ποτέ δεν απέκτησε.

Ο Πασχάλης μου μεγάλωσε και προόδευσε. Έγινε ηλεκτρολόγος. Κυρίως πολυτεχνίτης. Εργατικός, χαρούμε με χιούμορ και το θράσος που απαιτεί η ζωή για να την δρασκελίσεις.

Με αυτό το τελευταίο προφανώς φλέρταρε την Κλεοπάτρα. Την ωραία Κλεοπάτρα, την δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά και το γλυκό χαμόγελο.

Η Κλεοπάτρα είναι ο έρωτας της ζωής του και πως να μην είναι. Όλοι όσοι την είδαμε να φτάνει νύφη με την συνοδεία του πατέρας της και την Ηπειρώτικη μουσική, τα χάσαμε.

Τέτοια λαμπερή νύφη δεν βλέπεις κάθε μέρα. Το φουστάνι, το νυφικό της ήταν τόσο καλόγουστο απλό, σικάτο και απολύτως sur mesure.

Νυφικό από εκείνα που λες αμέσως : φτιάχτηκε μόνο γι αυτήν την συγκεκριμένη γυναίκα.

Ο Πασχάλης την υποδέχτηκε συγκινημένος, κύλησε ένα δάκρυ μεγάλο στο νεανικό του πρόσωπο κοιτάζοντας τον άνθρωπο του.

Τώρα θα γίνεις γυναίκα μου, είπε μέσα του, θα σ' αγαπώ και θα σε σέβομαι, θα σε προστατεύω και θα σε τιμώ.

Μαζί θα κάνουμε παιδιά και μια οικογένεια ευτυχισμένη.

Κλεοπάτρα αγάπη μου το μπουκέτο σου.

Ο παπάς ήταν μια χαρά: με λίγα κιλά παραπάνω προδίδαν τον ευχάριστο χαρακτήρα του αλλά΄και τον ζόρικο: δυο φορές διέκοψε και μας μάλωνε όλους.

Το μυστήριο θέλει ησυχία. Δίκιο είχε...πολύ

Το ζευγάρι που κρατιόταν σφιχτά ζούσε τις μοναδικές στιγμές με κατάνυξη, αγωνία, για το μέλλον, έρωτα στα μάτια και την κορύφωση της στιγμής που ο Θεός τους ευλογεί για να ξεκινήσουν μαζί την δημιουργία της οικογένειας τους.

Να ζήσετε Πασχάλη - Λεωνίδα και Κλεοπάτρα.
Να αγαπιέστε κάθε στιγμή....

Ειρήνη Νικολοπούλου

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ