Σάλος με την άδεια σε τέως βουλευτή να κάνει τον γάμο του γιου της σε αρχαιολογικό χώρο

Έντονες αντιδράσεις στην Κύπρο έχει προκαλέσει η κίνηση του Τμήματος Αρχαιοτήτων του νησιού να παραχωρήσει τον αρχαιολογικό χώρο του Κουρίου στην τέως βουλευτή για να γίνει εκεί η γαμήλια τελετή δεξίωσης του γιου της, κάτι που ωστόσο γενικά απαγορεύεται. 

 

Ειδικότερα, ο χώρος παραχωρήθηκε για τη διοργάνωση γαμήλιου κοντσέρτου και δεξίωσης για 500 άτομα, με αφορμή τον γάμο του μοναχογιού της και οι προσκεκλημένοι έπρεπε μάλιστα να τηρούν συγκεκριμένο ενδυματολογικό κώδικα (να φορούν λευκά ρούχα).

 

  Βέβαια, ως γνωστόν, το Τμήμα Αρχαιοτήτων δεν επιτρέπει την τέλεση τέτοιου είδους δεξιώσεων εντός αρχαιολογικών χώρων, αλλά στην προκειμένη περίπτωση παραχωρήθηκε άδεια, καθώς εντέχνως η όλη εκδήλωση παρουσιάστηκε ως πολιτιστική.

 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το politis.com, η τέως βουλευτής αξιοποίησε το παραθυράκι που επιτρέπει την παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων σε φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες για τη διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτιστικού χαρακτήρα και με την πρόφαση του κονσέρτου, διοργάνωσε μια υπό κάλυψη γαμήλια δεξίωση.

 

  Ερωτηθείς σχετικά με το συμβάν ο αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Αρχαιοτήτων Γιώργος Φιλοθέου, σημείωσε ότι η τέως βουλευτής απευθύνθηκε στα κεντρικά γραφεία του τμήματος και ζήτησε άδεια χρήσης του χώρου για τη διοργάνωση κονσέρτου κλασικής μουσικής για 500 άτομα, το οποίο θα συνοδευόταν από δεξίωση με ποτό. Όπως διευκρίνισε ο κ. Φιλοθέου, η πρώην βουλευτής ενημέρωσε το Τμήμα Αρχαιοτήτων ότι η εκδήλωση εντασσόταν στο πλαίσιο του γάμου του παιδιού της, ωστόσο παραχώρησε την άδεια καθώς δεν θεωρήθηκε ως γαμήλια δεξίωση.  

 

Από την μεριά της η τέως βουλευτής, δήλωσε πως οργάνωσαν ξενάγηση για περίπου 200 άτομα με την ευκαιρία του γάμου του γιου της, με στόχο να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου. Ανέφερε πως μετά το τέλος της ξενάγησης, οι καλεσμένοι κεράστηκαν σάντουιτς και αναψυκτικά από το αναψυκτήριο του Κουρίου και στη συνέχεια παρακολούθησαν όπερα για την ιστορία της Κύπρου ως νησιού της αγάπης.

 

Η ίδια τόνισε ότι εξασφάλισε άδεια από το Τμήμα Αρχαιοτήτων για να πραγματοποιηθούν αυτές οι εκδηλώσεις, με τον αυστηρό όρο να επιδειχθεί η δέουσα προσοχή και σεβασμός στο αρχαίο μνημείο.   Μετά τις διαστάσεις και τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, το Τμήμα Αρχαιοτήτων δήλωσε ότι θα είναι πιο αυστηρό στην παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων.  

 

Πηγή: politis.com 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ