Good News: Στην 7η θέση μεταξύ των 50 καλύτερων παραλιών του κόσμου το Ναυάγιο της Ζακύνθου

Διεθνής διάκριση για την παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με το κορυφαίο ταξιδιωτικό δίκτυο Lonely Planet, η παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου είναι μια από τις 50 καλύτερες παραλίες στον κόσμο.  

Οι γκουρού των ταξιδιών συνέταξαν έναν οδηγό με τις 50 καλύτερες παραλίες του κόσμου, που, όπως αναφέρει ο τίτλος του, "θα σας πάρουν τα μυαλά". 

Δείτε εδώ τις 10 πρώτες:

 

1. Gulpiyuri Beach, Llanes, Ισπανία

Πρόκειται κατά βάση για μια πλημμυρισμένη καταβόθρα. Η μικρή παραλία συνδέεται με την Κανταβρική Θάλασσα μέσα από σειρά υπόγειων περασμάτων, που σημαίνει οτι εδώ μπορείτε να βρείτε θαλασσινό νερό με μικρά κύματα.

2. Ehukai Beach ή Bonzai Pipeline

Είναι διάσημη για τα τεράστια κύματα και τους γενναίους σέρφερ. Παρακολουθήστε πρωταθλήματα τη σεζόν του σέρφινγκ, που διαρκεί από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο.

3. Hot Water Beach, Coromandel Peninsula, Νέα

Οι επισκέπτες συχνά φέρνουν τα δικά τους φτυάρια και σκάβουν τρύπες στην άμμο, έτσι ώστε όταν το ζεστό νερό από τις φυσικές ιαματικές πηγές της παραλίας φτάνει εκεί, να απολαμβάνουν ένα μίνι τζακούζι.

4. Punalu'u Beach, Big Island, Χαβάη

Η μαύρη αμμουδιά είναι κύριο χαρακτηριστικό πολλών παραλιών της Χαβάης, χάρη στην ηφαιστειακή δραστηριότητα που δημιούργησε τα νησιά αυτά. Η πιο εντυπωσιακή εξ αυτών είναι η Punalu'u.

5. Vik Beach

Πρόκειται για άλλη μια εκδοχή μαύρης αμμουδιάς, που προέρχεται επίσης από ηφαιστειακό έδαφος, συνδυασμένη με βραχώδεις σχηματισμούς και, αν είστε τυχεροί, με θέα στο Βόρειο Σέλας.Οι Ισλανδοί πιστεύουν σε φανταστικά πλάσματα και τα απόκρυμνα σπήλαια που βρίσκονται στην παραλία πιστεύεται οτι είναι το σπίτι τεράτων. Αξίζει να τα επισκεφθείτε.

6. Bells Beach, Βικτώρια, Αυστραλία

Είναι γνωστή για τα απότομα βράχια και τα μεγαλειώδη κύματα, όμως προτείνεται μόνο για έμπειρους σέρφερ.

7. Wayag Beach, Raja Ampa

Είναι ένας παράδεισος με καθαρά νερά για τους δύτες. Τα γαλάζια νερά είναι κρυστάλλινα, και στα ρηχά υπάρχουν ύφαλοι όπου ζουν πολλά διαφορετικά είδη ψαριών.

 8. Charmouth Beach, Dorset, Ην. ΒασίλειοCharmouth

Είναι ένας παράδεισος για τους κυνηγούς απολυθωμάτων. Διχοτομείται από τον ποταμό Char καθώς συναντά τη θάλασσα, και μπορείτε να περάσετε ώρες εξερευνώντας τις βραχώδεις ακτές στην αναζήτηση αρχαίων θησαυρών.

9. Παραλία Ναυάγιο

Είναι γνωστή για το κουφάρι του πλοίου με λαθρέο εμπόρευμα που ναυάγησε ανοικτά της παραλίας το 1982.

10. Squeaky Beach, Wilson’s Promontory, Αυστραλία

Έχει άμμο τόσο λεπτή που τρίζει σε κάθε βήμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ