Αιματηρό τέλος στο τρομοκρατικό θρίλερ στο Μπαγκλαντές: Μέλη του ISIS κρατούσαν όμηρους πελάτες εστιατορίου

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ενόπλων σε ένα καφεστιατόριο στη διπλωματική συνοικία της Ντάκα, μετέδωσε το "πρακτορείο" Amaq που πρόσκειται στη τζιχαντιστική οργάνωση.

 

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, γύρω στις 21.20, τοπική ώρα, οι ένοπλοι δράστες μπήκαν στο εστιατόριο Holey Artisan Bakery όπου συχνάζουν κυρίως ξένοι που διαμένουν στο Μπανγκλαντές και άνοιξαν πυρ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το εστιατόριο και αντάλλαξαν πυρά με τους ενόπλους.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Μπανγκλαντές σκότωσαν έξι ενόπλους και διέσωσαν 13 ομήρους θέτοντας υπο τον έλεγχό τους το εστιατόριο της Ντάκα, όπου δεκάδες άνθρωποι είχαν συλληφθεί όμηροι χθες το βράδυ, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

"Η επιχείρηση τελείωσε. Η κατάσταση βρίσκεται πλήρως υπό έλεγχο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ρασιντούλ Χάσαν.

Έξι ένοπλοι που είχαν συλλάβει περίπου 20 ομήρους σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση ενώ 13 όμηροι διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων τρεις ξένοι, δήλωσε επίσης ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των αντιτρομοκρατικών δυνάμεων του Μπανγκλαντές σε ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως σκοτώθηκαν επίσης τουλάχιστον δύο αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα, οι ένοπλοι είχαν ζητήσει την απελευθέρωση ενός ηγέτη της εκτός νόμου μαχητικής οργάνωσης Τζαμάατ-ουλ-Μουτζαχεντίν Μπανγκλαντές (JMB), ο οποίος είχε συλληφθεί πρόσφατα.

Οι πηγές των Τζιχαντιστών υποστήριξαν πως στην επίθεση σκοτώθηκαν περίπου 20 άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ