Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Citigroup - Brexit: Οι προβλέψεις-σοκ για ύφεση στην Ελλάδα & το Grexit

Σε υποβάθμιση των αρχικών προβλέψεών της για το ελληνικό ΑΕΠ το 2016 σε -1,2% από -0,7%,  προχώρησε η Citi. Όπως εκτιμά η Citigroup σε έκτακτη έκθεσή της υπό τον τίτλο Global Economic Outlook and Strategy, το Brexit θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και συνεπώς και στην ελληνική.

Γι αυτό στην έκθεση σημειώνεται ότι δεν θα υπάρξει επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για το ελληνικό ΑΕΠ στο β' εξάμηνο του τρέχοντος έτους και λόγω των νέων μέτρων λιτότητας.

 

Σε πολιτικό επίπεδο η αμερικανική τράπεζα «βλέπει» εμπλοκή και καθυστερήσεις και στη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος η οποία θα ολοκληρωθεί εντός του 2017, εκτιμώντας ότι οι διαπραγματεύσεις, αλλά και η συζήτηση για το χρέος που αναμενόταν να ξεκινήσουν το φθινόπωρο θα μετατεθούν χρονικά και θα ολοκληρωθούν εντός του 2017.

 

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τη Citi, ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως, καθώς η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους παραμένει αμφίβολη και επηρεάζει πολύ τις προοπτικές της Ελλάδας.

Δυσμενείς είναι οι προβλέψεις και για το χρέος της χώρας αφού η βιωσιμότητα του χρέους παραμένει αμφίβολη  γεγονός που αυξάνει ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο του Grexit.

 

Πιο αναλυτικά και σε ότι αφορά τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας μας, σύμφωνα με τους πίνακες που παραθέτει, η Citi "βλέπει" την ύφεση φέτος στο -1,2%, το 2017 τοποθετεί την ύφεση στο -3,1% (από -2,7% πριν) ενώ για το 2018 (την χρονιά όπου τελειώνει το τρίτο μνημόνιο) εκτιμά ότι η ύφεση θα ξεπεράσει το 7%, με την ανάπτυξη να επιστρέφει το 2019 με εντυπωσιακούς ρυθμούς της τάξης του 5,5% ( από 5,9% πριν).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ