Summer@ eirinika: 570 ευρώ το ένα πωλούνται τα τετράγωνα καρπούζια στη Μόσχα - Φτάνουν από Ιαπωνία

Όσο το βάρος τους σε... χρυσάφι πωλούνται σε επίλεκτα σούπερ μάρκετ της Μόσχας, καρπούζια τετράγωνου σχήματος που παράγονται στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται το ιαπωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo, τα καρπούζια με το μυστήριο σχήμα πωλούνται το καθένα στη Μόσχα προς 28.000 ρούβλια, δηλαδή 570 ευρώ περίπου.

Η τιμή αυτή είναι έως και 300 φορές μεγαλύτερη από εκείνη που πωλούνται τα... συνηθισμένου σχήματος καρπούζια στη χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου.

Ο υπεύθυνος ενός τέτοιου σούπερ μάρκετ στη Μόσχα, είπε σε δημοσιογράφο των Moscow Times ότι ορισμένοι πελάτες έδωσαν τα 570 ευρώ για να πάρουν το καρπούζι, «έτσι για πλάκα», όμως γενικότερα, ο κόσμος «δεν δείχνει ιδιαίτερη επιθυμία να τα αγοράσει».

Στην Ιαπωνία συνηθίζουν το καλοκαίρι να ανταλλάσσουν δώρα. Φίλοι, γνωστοί, συνάδελφοι και συγγενείς εύχονται ο ένας στον άλλο προσφέροντας συνήθως ως δώρο ένα πεπόνι.

Τα καρπούζια είναι σχετικά νεότερη μόδα: Αγρότες στην επαρχία Καγκάουα χρησιμοποιούν όπως λέγεται πλαστικά κιβώτια για να προσδώσουν στα καρπούζια το σχήμα που έχουν, το οποίο βολεύει και στην αποθήκευσή τους. Προορίζονται ωστόσο για διακοσμητικούς σκοπούς και όχι τόσο για βρώση.

Αλλά επειδή στη Μόσχα, όπως αναφέρει το BBC, τα φρούτα συνήθως κόβονται όταν είναι ακόμα άγουρα και έτσι  άγουρα διατίθενται στην αγορά, κάποιοι καταναλωτές προτιμούν τα πανάκριβα τετράγωνα καρπούζια που είναι πιο ώριμα. Αλλωστε στη Μόσχα διατίθενται χωρίς τη σήμανση ότι διατίθενται και ως διακοσμητικά...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ