Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Νίκος Παππάς στο Economist: Με εμάς οι Ευρωπαίοι έπαιζαν με τη φωτιά του Grexit τώρα παρακαλάνε για μη Bremain

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist o Ν. Παππάς εμφανίστηκε δηκτικός  για όσους αφελείς όπως είπε έπαιζαν με τη φωτιά του Grexιτ και τώρα παρακαλάνε για μη Brexit. 

Οσον αφορά στην ελληνική οικονομία είπε ότι πάει καλύτερα απ’ ό,τι περίμεναν πάρα πολλοί,και θα μπορούσαν να είναι ακόμη καλύτερα αν οι διαφωνίες ανάμεσα στις θεσμούς δεν καθυστερούσαν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

 

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, «μαζί με την αυταπόδεικτη πολιτική σταθερότητα, σταθεροποιείται και η οικονομία μας. Η ανεργία κινείται πτωτικά, ο τουρισμός πάει για νέο ρεκόρ αφίξεων, η χώρα είναι πρώτη για την προετοιμασία του ΕΣΠΑ της νέας περιόδου».

Διαψεύστηκαν όσοι περίμεναν ότι δεν θα τα καταφέρναμε, η Ελλάδα σταθεροποιείται και ανακάμπτει, τόνισε.

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι άνοιξε η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους και τόνισε ότι αν κλείσει σύντομα μπορεί να πείσει τους επενδυτές ότι η Ελλάδα είναι σε μια νέα φάση.

 

Διεμήνυσε παράλληλα πως η κυβέρνηση έχει αποφασιστικότητα για την προώθηση μεταρρυθμίσεων, όπως το ασφαλιστικό, το άνοιγμα της τηλεοπτικής αγοράς.

Υπογράμμισε πάντως πως «ούτε η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας ούτε η ραγδαία μείωση του εργασιακού κόστους αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα ή την παραγωγικότητα» και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση επιμένει στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στη μη απελευθέρωση των απολύσεων.

 

«Προχωράμε σε δίκαιη ανάπτυξη, μια ανάπτυξη που οι καρποί της δεν θα είναι προνόμιο μιας μειοψηφίας του ελληνικού λαού» πρόσθεσε. 

Αναφερόμενος στο επικείμενο δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ε.Ε., εκτίμησε πως είναι τουλάχιστον αφελείς όσοι νομίζουν ότι μπορούν να κοστολογήσουν μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Αφελείς ήταν όσοι και πέρυσι έπαιζαν με τη φωτιά με την αποχώρηση της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα. Οι ίδιοι τώρα παρακαλούν να μην αποχωρήσει μια χώρα που δεν είναι καν στην Ευρωζώνη» συμπλήρωσε. ​

 

Ανέφερε ακόμη ότι η Ευρώπη πρέπει να βγάλει τα χρήσιμα συμπεράσματα από την ελληνική εμπειρία και να μην κάνει τα λάθη του παρελθόντος, ενώ καταλήγοντας τόνισε ότι το μέλλον της ένωσης δεν μπορεί να καθορίζεται από μια ομάδα τεχνοκρατών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ