Βγενόπουλος: «Άνθρακες ο θησαυρός» - Έδωσε έγγραφη ανωμοτί κατάθεση

Ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής των κυπριακών αρχών για σκέλος της υπόθεσης της Λαϊκής Τράπεζας, έδωσε έγγραφη ανωμοτί κατάθεση ενώπιον της 10ης ειδικής ανακρίτριας.

Ο επιχειρηματίας παρέμεινε για λίγα λεπτα στο ανακριτικό γραφείο και αποχωρώντας επανέλαβε παλαιότερη δήλωση του λέγοντας χαρακτηριστικά: «άνθρακες ο θησαυρός».

 

Στη δήλωση του ο επιχειρηματίας τόνισε ότι: «Σε αντίθεση με όσα είχαν γραφτεί σε μερίδα Τύπου κλήθηκα να δώσω μια κατάθεση, όχι για καμιά σοβαρή υπόθεση, αλλά για το περιεχόμενο ενημερωτικών δελτίων της Λαϊκής Τράπεζας -συνδυασμό στοιχείων σε ενημερωτικά στοιχεία- του 2009 και του 2010».

 

Ο κ. Βγενόπουλος υπογράμμισε: «Η υπόθεση αυτή έχει ήδη κριθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη και υπαρχει δεδικασμένο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Για μια ακόμα φορά άνθρακες ο θησαυρός» και πρόσθεσε: «Εχουμε ζητήσει υποθέσεις που είναι αρμοδιότητας της ελληνικής Δικαιοσύνης, να κριθούν εδώ. Μας φαίνεται πολύ περίεργο ότι η Κύπρος θέλει να κάνει τις δικές της διαδικασίες αλλά συμπτωματικά πληροφορήθηκα ότι η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί στην Ελλάδα».

 

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά , σύμφωνα με τις Κυπριακές αρχές, στην ακριβή ή μη απεικόνιση των ελληνικών ομολόγων στα ενημερωτικά δελτία της Λαϊκής Τράπεζας στο διάστημα 2009-2010.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ