Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Με καπελάκι και t-shirt ο Νίκος Φίλης κάνει διακοπές στην Καλαμάτα: Συνέντευξη στην "Ελευθερία" on line

Για ολιγοήμερες διακοπές στην Καλαμάτα βρέθηκε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Μάλιστα, την Κυριακή το μεσημέρι, σε παραλιακό καφέ, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Ελευθερία". 

Την Κυριακή το μεσημέρι, σε παραλιακό καφέ, μιλώντας στην «Ε», εξέφρασε τον θαυμασμό του για την πόλη και δήλωσε χαρούμενος από την ανοδική τουριστική πορεία του τόπου, που όπως είπε διαπίστωσε. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός έρχεται στην πόλη, καθώς έχει γνωστούς και είναι από τους αγαπημένους του προορισμούς.

 

Σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr, όσον αφορά στις βάσεις που αναμένονται, είπε πως δεν μπορεί να εκτιμηθεί αν θα σημειώσουν πτώση ή άνοδο, καθώς δεν είναι δυνατόν να γίνει η σύγκριση, αφού με το νέο σύστημα οι εξετάσεις έγιναν σε 4 μόνο μαθήματα και δεν υπάρχει η προφορική βαθμολογία.

Για τις επικείμενες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, είπε για το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: «Δεν θα γίνει φέτος, δεν βιαζόμαστε, θέλουμε να κάνουμε συζήτηση για το θέμα αυτό. Αφορά όλες τις οικογένειες και τα παιδιά».

 

Επανέλαβε πως θα προσληφθούν 20.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και τόνισε ότι και φέτος θα εργαστούν στην εκπαίδευση όσοι αναπληρωτές απασχολήθηκαν και πέρυσι, καθώς είναι αναγκαίοι, παρά το γεγονός πως μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας.

Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση είπε πως όλοι οι μαθητές θα έχουν 6 ώρες μάθημα καθημερινά και στη συνέχεια όσοι γονείς έχουν τις προϋποθέσεις τα παιδιά τους θα μπορούν να κάθονται μέχρι τις 4 το απόγευμα.

 

Στο γυμνάσιο θα γίνονται μόνο δύο 7ωρα, λιγότερες εξετάσεις και θα υπάρχει περισσότερος ωφέλιμος διδακτικός χρόνος όλη τη χρονιά.

Τέλος ο κ. Φίλης επέμεινε για ακόμα μια φορά πως οι αλλαγές γίνονται προς όφελος των παιδιών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ