Γραφείο στοιχημάτων Betfair: Στο 72% η πιθανότητα παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε - Ανέβηκε από Παρασκευή

Οι πιθανότητες να ψηφίσουν οι Βρετανοί υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν στο 74,6% σήμερα, από 60-67% που ήταν την Παρασκευή, σύμφωνα με το διαδικτυακό γραφείο στοιχημάτων Betfair.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του BBC  το βράδυ της Κυριακής είπε ότι θα αποδεχθεί την όποια απόφαση των Βρετανών πολιτών αναφορικά με το μέλλον της χώρας τους στην ΕΕ στο δημοψήφισμα της Πέμπτης, τονίζοντας όμως ότι θα πρόκειται για μία «μη αναστρέψιμη» απόφαση. «Η έξοδος από την ΕΕ θα είναι οριστική», είπε ο κ. Κάμερον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός απάντησε επαναλαμβάνοντας ότι οι οικονομικοί κίνδυνοι σε περίπτωση Brexit είναι υπαρκτοί, παραπέμποντας στις αναλύσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των οικονομολόγων και των μεγάλων ανεξάρτητων οργανισμών εντός και εκτός Βρετανίας. Πρόσθεσε ότι αν η Βρετανία αποφασίσει να βγει από την ΕΕ η νέα εμπορική, συμφωνία που θα συνάψει με τον οργανισμό δε θα είναι όσο καλή θα ήταν με την παραμονή της και επιβεβαίωσε ότι για να καλυφθεί η τρύπα στα δημόσια οικονομικά από ένα Brexit θα χρειαζόταν ένας έκτακτος προϋπολογισμός με δαπάνες περικοπών ή αυξήσεις φόρων.

Στις ερωτήσεις περί της ενδοκοινοτικής μετανάστευσης ξεχώρισε η αναφορά στο ενδεχόμενο άσκησης βρετανικού βέτο κατά της τουρκικής ένταξης στην ΕΕ. Ο κ. Κάμερον είπε ότι αυτό το ερώτημα είναι άτοπο, καθώς θα χρειαστούν δεκαετίες για την ένταξη της Τουρκίας. Ο κ. Κάμερον σχολίασε ότι το επιχείρημα της εκστρατείας Leave ότι η Τουρκία θα μπει στην ΕΕ ανοίγοντας τα σύνορα σε 70 εκατομμύρια Τούρκους πολίτες είναι η μεγαλύτερη παραπλάνηση αυτής της προ-δημοψηφισματικής περιόδου. «Αν θέλουμε να φύγουμε από την ΕΕ ας φύγουμε, αλλά όχι στη βάση εντελώς αναληθών ισχυρισμών», είπε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ