Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Euro 2016: Η UEFA απειλεί να αποκλείσει την Αγγλία και την Ρωσία με τα χθεσινά επεισόδια

H UEFA αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω από την απλή καταδίκη των επεισοδίων στη Μασσαλία, που έχουν προκαλέσει πολλούς τραυματίες, ανάμεσά τους κι ένας σε εξαιρετική κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση απείλησε τις ομοσπονδίες της Αγγλίας και της Ρωσίας πως αν επαναληφθούν τέτοια επεισόδια, τότε θα προχωρήσει στην αποβολή των δύο εθνικών ομάδων από τα τελικά του EURO 2016 της Γαλλίας!

«Η UEFA καταδικάζει έντονα τα επεισόδια της Μασσαλίας. Οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε πράξεις βίας δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο. Η UEFA δεν θα διστάσει να προχωρήσει στην αποβλή των εθνικών ομάδων της Ρωσίας και της Αγγλίας, αν επαναληφθούν τέτοια απαράδεκτα επεισόδια. Οι δύο ομοσπονδίες είναι υπεύθυνες να λάβουν τα μέτρα τους για την αποφυγή των όποιων νέων επεισοδίων», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η νέα ανακοίνωση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Το παλιό λιμάνι της Μασσαλίας έχει μετατραπεί από την Πέμπτη το βράδυ, σε πεδίο μάχης, μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, προκαλώντας την παρέμβαση εκατοντάδων αστυνομικών, οι οποίοι χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να τους διαλύσουν. Ένας από αυτούς χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με καρδιακή προσβολή και η κατάστασή του παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

H γαλλική Κυβέρνηση εμφανίστηκε ανήσυχη για τα επεισόδια στη Μασσαλία και δήλωσε έτοιμη να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ