Ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει τη συνταγή για τα πιο υγιεινά και νόστιμα cookies που φάγατε ποτέ

Ότι καλύτερο για ένα δυναμοτικό και γευστικό πρωινό.

Συστατικά
150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
¾ κούπας(200 γρ.) μέλι
2 μεγάλα αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κούπες(300 γρ.) αλεύρι ολικής
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 ½ κούπα(350 γρ.) βρώμη
2 ½ κούπα(250 γρ.) κινόα, μαγειρεμένη
2 κ.σ. σπόρους τσία
½ κούπα(70 γρ.) καβουρδισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 στικ κανέλα
2 κ.σ. λιναρόσπορο
½ κούπε(70 γρ. ) αποξηραμένα κράμπερις
½ κούπα (100 γρ.) κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. λιναρόσπορο

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο και το μέλι για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει ελαφρά.
Στο κάδο προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι και να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφαιρούμε από τον μίξερ.
Προσθέτουμε στον κάδο την βρώμη, την κινόα, τους σπόρους τσία, τα καβουρδισμλενα αμύγδαλα, το ξύσμα από το λεμόνι, το στικ κανέλας, το λινοράσπορο, τα κράμπερις και την κουβερτούρα.
Ανακατέβουμε με μία μαρίζ ή κουτάλα για να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και η ζύμη μας να είναι ωραία και αφράτη.
Με ένα κουτάλι σχηματίζουμε τα μπισκότα μας(2-3 κουταλιές από την ζύμη μας για το κάθε ένα).Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι , όπου πάνω έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα. Πιέζουμε με το χέρι μας (καλό είναι να το έχουμε βουτήξει σε λίγο νερό)  το κάθε μπαλάκι και σχηματίζουμε ένα μεγάλο κυκλικό μπισκότο (διαμέτρου 10 εκ.)
Ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι πάρουν χρώμα εξωτερικά και μέσα να είναι μαλακά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πάνω σε σχάρα για να μη θρυματιστούν

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ